Search
Close this search box.

VIDEO IN FOTO: Danes je v Velenju potekalo tekmovanje s pedalnimi avtomobili

Tekmovanja s pedalnimi avtomobili se je danes, 20. aprila 2024, v Velenju udeležilo preko petdeset tekmovalcev.

Pedalni avtomobili in z njim povezane dejavnosti so v Sloveniji nekaj povsem novega. tako je danes, 20. aprila 2024, v Velenju potekalo prvo tekmovanje s pedalnimi avtomobili v Sloveniji. V čudovitem ambientu Vista Parka se je pomerilo 56 tekmovalcev s 14 pedalnimi avtomobili iz Slovenije, Francije, Italije, Portugalske, Hrvaške, Turčije in Češke.

Zavod APGA kot partner sodeluje v evropskem projektu EURIDE, preko katerega so se spoznali z dejavnostmi povezanimi s pedalnimi avtomobili. V Italiji in na Češkem so programi izdelave pedalnih avtomobilov precej razširjeni, vključeni so tudi v programe srednjih tehniških šol, v Franciji za razvoj te panoge skrbijo društva ter francoska zveza društev, ki prav tako sodeluje v omenjenem projektu EURIDE.

V vseh teh državah tudi redno organizirajo dirke, katerih se udeležujejo tekmovalci iz različnih evropskih držav. Danes pa je v Velenju potekalo prvo takšno tekmovanje v Sloveniji.

Na tekmovanju so sodelovali tudi dijaki Srednje šole Ravne na Koroškem in Šole za strojništvo, geotehniko in okolje iz Velenja. Skupaj z mentorji so dijaki izdelali pedalne avtomobile in se z njimi odpravili na šest tekmovanj, ki so potekala v Italiji, na Češkem in v Franciji.

V Vista Parku v Velenju je bilo zaradi tekme danes gibanje omejeno, saj so že od jutra pripravljali progo, na kateri so se spopadli tekmovalci s svojimi avtomobili.

Ob 14. uri so v Vista Parku predstavili ekipe, že ob 15.  uri se je začela dirka, ki je trajala dve uri.  

Ob 17. uri so tekmovalci s tekmo zaključili in ob 18. uri je sledila podelitev nagrad.

Ker pa se ob takšnem dogodku vedno prileže zabava, se lahko vsi prisotni ob 20. uri razveselijo Swinga za začetnike. Plesno delavnico bosta vodila izkušena plesalca Maja Fiket in Grega Ferk.

Za vse, ki jih bo swing navdušil danes ali pa v tem stilu plesa uživajo že dlje, pa od 21. ure naprej pripravljajo še swing plesni večer v Vista Baru.

FOTOGALERIJA:

Vir: Zavod APGA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Tekmovanja s pedalnimi avtomobili se je danes, 20. aprila 2024, v Velenju udeležilo preko petdeset tekmovalcev.