tovarna

Sindikat Adienta: Želimo si, da se do konca aprila izpogajamo vsaj do te mere, da bomo delavcem lahko rekli, imamo nekaj več ali pa nimamo

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so se danes sestali z vodstvom podjetja Adient, ki je pred tedni presenetilo z napovedjo, da bodo do konca letošnjega leta tovarno v Slovenj Gradcu zaprli, s tem pa bo delo izgubilo 430 zaposlenih. Kot so pojasnili, Slovenija z vidika stroškov ni več najboljša država.

Preberi »

Sindikat: Zaprtje Adienta je šok za celo Koroško, lastnike bomo poskušali prepričati, da odstopijo od namere (VIDEO)

Pred kratkim se je končala novinarska konferenca sindikata ZZZS v podjetju Adient o napovedanem zaprtju podjetja. Kot smo že poročali je namreč predstavnik ameriške multinacionalke Adient v sredo zaposlene v slovenjgraški tovarni, kjer izdelujejo sestavne dele za avtomobilske sedeže in notranjo opremo avtomobilov, obvestil, da bodo do konca letošnjega leta tovarno v Slovenj Gradcu zaprli in da bo s tem delo izgubilo 430 zaposlenih. Sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki pokriva območje Koroške, Jaka Šilak pa je za danes pred podjetjem sklical novinarsko konferenco.

Preberi »

Načrtovano odpuščanje v Adientu največje na Koroškem po stečaju Preventa. Sindikat bo zapiranju tovarne ostro nasprotoval

Napovedano odpuščanje 430 zaposlenih v slovenjgraški družbi Adient je največje na Koroškem od avgusta 2010, ko je bil uveden stečaj družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli in je delo izgubilo 1260 delavcev. Stanje na koroškem trgu dela je sicer v zadnjem letu bilo razmeroma stabilno, pravi Jasmina Uršič z zavoda za zaposlovanje.

Preberi »

Slovenjgraški Adient zapira svoja vrata

Sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki pokriva območje Koroške, Jaka Šilak je sicer v začetku marca dejal, da po tem, ko so na Koroškem lansko jesen večje število delavcev odpustili v slovenjgraški družbi Adient in po nedavnem začetku stečaja družbe Ravne Presses nima informacij, da bi se kje na Koroškem napovedovalo kakšno večje odpuščanje. Ravno danes pa je na Koroškem odjeknila novica, da podjetje Adient zapira svoja vrata. Vzrok za to odločitev naj bi bili slabi prihodnji obeti in vse manjša stroškovna konkurenčnost podjetja.

Preberi »

Gorenje bo začelo usposabljati delavce za novo tovarno televizorjev

Prihodnji teden bo steklo usposabljanje delavcev za novo tovarno televizorjev Hisense v Velenju, ki bo v lastništvu družb Hisense Visual Technology in Gorenja. Kot so za STA povedali v podjetju, imajo veliko potencialnih kandidatov za delo v novi tovarni iz Gorenjevih družb na lokaciji v Velenju, pogovori z njimi pa še tečejo.

Preberi »

Turški lastnik začasno ustavil naložbo v tovarno ivernih plošč

Podjetje v turški lasti Yildiz Entegre Adria, ki je v začetku leta 2018 postalo lastnik propadle tovarne ivernih plošč v Otiškem Vrhu in napovedovalo za 45 milijonov evrov vlaganj, je naložbo v tovarno na Koroškem zaradi posledic epidemije covida-19 začasno ustavilo. O tem je tudi obvestilo gospodarsko ministrstvo, kjer naložbo še naprej podpirajo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.