Gorenje bo začelo usposabljati delavce za novo tovarno televizorjev

Prihodnji teden bo steklo usposabljanje delavcev za novo tovarno televizorjev Hisense v Velenju, ki bo v lastništvu družb Hisense Visual Technology in Gorenja. Kot so za STA povedali v podjetju, imajo veliko potencialnih kandidatov za delo v novi tovarni iz Gorenjevih družb na lokaciji v Velenju, pogovori z njimi pa še tečejo.
gorenje

Če se za prezaposlitev ne bo odločilo dovolj Gorenjevih zaposlenih, bodo objavili še razpis za zunanje zaposlitve. Nova tovarna, ki bo izdelovala televizorje za evropski trg, bo sicer začela delovati predvidoma v začetku januarja, so dodali v Hisense Gorenju.

Pri prehodu delavcev na nova delovna mesta sicer sodeluje tudi podjetniški sindikat Skei. Njegov predsednik Žan Zeba je za STA pojasnil, da sindikat sodeluje pri čim lažjem in varnem ter zakonitem prehodu delavcev, pogodba o zaposlitvi pa bo po njegovih besedah zagotavljala ohranitev vseh pravic, ki jih imajo delavci že zdaj. Pred kratkim so podpisali tudi dogovor o nadaljevanju vključitve v dodatno pokojninsko zavarovanje.

V novi tovarni televizorjev bo tako kot v ostalih podjetjih Hisense Gorenja v Velenju deloval sindikat, vsi dosedanji in tudi novi člani pa bodo koristili enake ugodnosti kot drugod, pravi Zeba.

V novi tovarni bo ob zadostni podpori zaposlenih ustanovljen tudi svet delavcev. “Življenje je polno izzivov in priložnosti, tudi prehod na novo delovno mesto je vedno izziv in priložnost. Vsak posameznik se o sprejemu izziva odloči sam. Hisense v času krize z novim koronavirusom dobro dela in za razliko od nekaterih podjetij po svetu, kjer delavci nimajo dela, ga imamo pri nas še preveč,” pravi Zeba.

Se je pa treba po njegovih besedah dogovoriti o pravilih igre, ki bodo zagotavljala varnost, zadovoljiv socialni status in čim boljše medsebojne odnose v podjetju Hisense Gorenje.

Kot so v družbi napovedali nedavno, bodo za delo v novi tovarni v prvi fazi zaposlili 330 proizvodnih delavcev, upoštevajoč tudi strokovni kader pa bodo do januarja v novi tovarni odprli okoli 400 delovnih mest.

Tovarno vzpostavljajo v nekdanji proizvodni hali HZPA znotraj proizvodnega območja Gorenja, naložba v tehnološko opremo pa bo vredna sedem milijonov evrov.

V prvi fazi bodo na štirih proizvodnih linijah izdelali dva milijona televizijskih aparatov letno, nato načrtujejo zmogljivost in število linij v naslednjih fazah do leta 2023 povečevati skladno z zahtevami trga, do skoraj štirih milijonov aparatov letno.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.