sestanek

Na GZS opozarjajo na previdnost pri sprejemanju sankcij: Predvsem se bojijo prekinitve plačilnega sistema Swift, zelo pomembne se jim zdijo tudi nemotene dobave plina

V gospodarstvu z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje v Ukrajini. Podjetja, ki poslujejo z državami na tem območju, so se danes sestala na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in izrazila pričakovanje, da se ne bo sprejemalo sankcij proti Rusiji, ki bi lahko škodile podjetjem v Evropi. Predvsem se bojijo prekinitve plačilnega sistema Swift.

Preberi »

Na Koroškem porast okužb v starostni skupini pod 18 let. Pristojni napovedujejo nacionalno akcijo dnevov cepljenja

V četrtek, 9. decembra, so se v Slovenj Gradcu, v MKC na Ozarah, z ministrom Janezom Poklukarjem sestali predstavniki koroških institucij in služb (NIJZ, bolnišnica, zdravstveni domovi, Civilna zaščita, Rdeči križ, občine Dravograd, Muta in Slovenj Gradec) ter tudi trije župani: Tilen Klugler, župan MOSG, Marijana Cigala, županja Dravograda in trenutno predsedujoča Svetu koroške regije, in župan Mute, Mirko Vošner.

Preberi »

Ravnatelji vrtcev niso zadovoljni z današnjim sestankom z ministrstvi

Ravnatelji vrtcev so po današnjem sestanku s predstavniki ministrstev za izobraževanje, znanost in šport ter za zdravje pred začetkom novega šolskega leta razočarani. Slišali niso namreč nič konkretnega, njihova vprašanja pa ostajajo neodgovorjena, je za STA dejala predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.