Ravnatelji vrtcev niso zadovoljni z današnjim sestankom z ministrstvi

Ravnatelji vrtcev so po današnjem sestanku s predstavniki ministrstev za izobraževanje, znanost in šport ter za zdravje pred začetkom novega šolskega leta razočarani. Slišali niso namreč nič konkretnega, njihova vprašanja pa ostajajo neodgovorjena, je za STA dejala predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj.
kids-4104415_960_720

Želimo odgovore, jasna navodila, kako bomo jeseni lahko izvajali pedagoški proces v vrtcih, kako bomo lahko uvajali novince v vrtec, je pojasnila Bogajateva. A kot je dejala, danes niso dobili nobenih ustreznih navodil. “To, da rečejo, da bo veljal B model, nam ne pove ničesar,” je dodala.

Prav tako danes niso prejeli jasnega odgovora glede tega, kdo bo plačeval teste za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Ravnatelji vrtcev si po besedah Bogatajeve ne želijo obvodov pri plačevanju, saj bi se tako znašli v likvidnostnih zagatah.

Zavzemajo se za to, da bi tudi za zaposlene uvedli samotestiranje in da testiranje ne bi več posegalo v delovni čas zaposlenih, saj to odžira čas od dela z otroki.

Preberite tudi: Orehovec: “Kdor se ne bo cepil, se bo moral trikrat v tednu testirati.” Maske v šolah ostajajo v veljavi

Samotestiranje je po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje Damirja Orehovca predlagalo tudi ministrstvo. Odločitev pa je na strokovni skupini za covid-19 in vladi.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.