Search
Close this search box.

Slovenjgraške svetnice in svetniki potrdili nove cene komunalnih storitev

Mestne svetnice in mestni svetniki so se sešli na zadnji letošnji seji mestnega sveta.

Jožef Dvorjak, direktor javnega podjetja Komunala, ki prihodnje leto praznuje 70-letnico delovanja, je mestne svetnice in svetnike seznanil s Poslovnim načrtom podjetja za leto 2024 in predstavil Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitve javne službe. Za leto 2024 je v planu predvideno povišanje cen omrežnine odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode iz razloga prenosov novih zgrajenih kanalizacijskih omrežij v upravljanje Komunali.  

Povišanje cen omrežnine pri odvajanju pomeni za uporabnika komunalnih storitev nekoliko višji znesek položnice, za koliko, pa je odvisno od kategorije uporabnika. V podjetju Komunala so pojasnili, da za povprečno 3-člansko družino v individualni hiši, ki je najbolj množična kategorija uporabnikov (cca 50 odstotkov od skupnega števila gospodinjstev) sprememba pomeni za okoli 0,32 evrov višjo položnico kot v preteklem letu oziroma na leto približno 3,8 evrov več. Znesek položnice bo po novem okoli 41 evrov.

Povprečna 3-članska družina v večstanovanjski hiši (to je druga najmnožičnejša kategorija uporabnikov, predstavlja cca 30 odstotkov od skupnega števila odjemnih mest) bo plačala za 0,25 evrov/mesec več ali cca 3 evrov/leto več. Znesek položnice take družine bo približno 38,8 evrov.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Mestne svetnice in mestni svetniki so se sešli na zadnji letošnji seji mestnega sveta.