Search
Close this search box.

samomor

Mednarodni dan moških z geslom Nič samomorov med moškimi

Mednarodni dan moških, ki ga od leta 1999 zaznamujemo v več kot 70 državah sveta, poteka pod geslom Nič samomorov med moškimi. Stopnja umrljivosti zaradi samomora je v EU-27 leta 2020 znašala 10,2 na 100.000 prebivalcev, 16,9 za moške in 4,5 za ženske. Najvišjo stopnjo je imela Litva, sledita Madžarska ter Slovenija, najnižjo stopnjo je imel Ciper.

Preberi »

Svetovni dan preprečevanja samomora 2023

Obeležitev svetovnega dne preprečevanja samomora (10. september) letos že tretjič zapored poteka pod geslom »Ustvarjajmo upanje z dejanji«. Geslo je usmerjeno v povečanje zaupanja ter zavedanja vsakega izmed nas, da lahko tudi naša dejanja, ne glede na to, kako majhna ali velika so, pri nekom, ki se spopada s stisko, obudijo upanje. In rešijo življenje.

Preberi »

Avstrijska zdravnica po grožnjah proticepilcev naredila samomor

Zdravnica v Avstriji, ki je bila zaradi groženj s smrtjo s strani nasprotnikov protikoronskih ukrepov nedavno prisiljena zapreti svojo ordinacijo, je storila samomor. Kot so namreč danes sporočili z javnega tožilstva v mestu Wels, so jo danes našli mrtvo v njeni ambulanti. Pustila je poslovilno pismo, obdukcije pa ne načrtujejo.

Preberi »

Razlog za umor in samomor najverjetneje družinska nesoglasja

Policisti so v ponedeljek na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali umor in samomor. 61-letni moški je ustrelil 57-letno partnerico, nato pa sodil še sebi. Policisti so mnenja, da so bila razlog za družinsko tragedijo dlje časa trajajoča družinska nesoglasja med partnerjema.

Preberi »

Dogodki