Razlog za umor in samomor najverjetneje družinska nesoglasja

Policisti so v ponedeljek na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali umor in samomor. 61-letni moški je ustrelil 57-letno partnerico, nato pa sodil še sebi. Policisti so mnenja, da so bila razlog za družinsko tragedijo dlje časa trajajoča družinska nesoglasja med partnerjema.
Aleš Slapnik - izjava 16. marec 2021
Izjava Aleša Slapnika.

Kot je znano so ob 17.19 uri na Operativno komunikacijski center PU Celje prejeli obvestilo, da je prišlo v Šentvidu pri Grobelnem do streljanja. Iz PU Celje so sporočili, da so na kraj takoj napotili več patrulj, saj je šlo za izjemno nevaren postopek. Po podatkih, ki so jih imeli, se je storilec po tem, ko je ustrelil partnerico, oborožen umaknil v stanovanjsko hišo. Policista policijske postaje Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj, ustreljeno žensko odnesla na varnejše območje in jo predala predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki so jih zaradi nevarnega postopka opremili z neprebojnimi jopiči.

Na PU Celje so dodali, da je ogled kraja družinske tragedije v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Z ogledom in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem, pred stanovanjsko hišo, ustrelil 57-letno izven zakonsko partnerico ter po dejanju odšel v stanovanjsko hišo, kjer je ustrelil še sebe. Ko so policisti vstopili v stanovanjsko hišo je 61-letnik še kazal znake življenja. Reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč, organizirali so tudi helikopterski prevoz, vendar je storilec kljub hitremu nudenju pomoči, poškodbam na kraju podlegel.

V omenjenem primeru obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja umora in samomor, so povedali na PU Celje in dodali, da je najverjetneje do tragedije prišlo zaradi večletnega nesoglasja med partnerjema, vendar o kakršnemkoli nasilju med njima niso bili nikoli obveščeni.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.