Search
Close this search box.

S pištolo večkrat ustrelil svojo partnerko in nato še sebe. Kriminalisti motiv umora še ugotavljajo

Včeraj ob 15. uri so policiste iz Regijskega centra za obveščanje obvestili, da je v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Šentjur, prišlo do streljanja, o čemer smo že poročali. Danes pa so policisti dali tudi izjavo za javnost.

Z Operativno komunikacijskega centra so po prejetem klicu na kraj dogodka poslali več policijskih patrulj. Policisti so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Ogled kraja kaznivega dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti sektorja celjske kriminalistične policije. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Ogled kraja dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški, v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izven zakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe.

Pri ogledu so našli in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja in več nabojev. Za vse zaseženo orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil pri storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja.

Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je v današnji izjavi za javnost še dejal, da je osumljeni, ki v preteklosti ni bil obsojen za kakršno koli kaznivo dejanje, s pištolo večkrat ustrelil svojo partnerko, drugih poškodb na njenem truplu pa doslej niso odkrili.

V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umor, po 116. členu Kazenskega zakonika -1 ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307- členu Kazenskega zakonika-1.

Med osumljencem in žrtvijo niso v preteklosti nikoli obravnavali kakršnihkoli nasilnih dejanj.

Dogodki