Search
Close this search box.

Rdeči križ

Rdečemu križu in Karitas dodatnih 98 ton hrane

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru operativnega programa za hrano in osnovno materialno pomoč iz sklada za evropsko pomoč za najbolj ogrožene zagotovilo dodatnih 98 ton hrane, ki bo novembra dostavljena na razdelilna mesta Rdečega križa in Slovenske karitas, so danes sporočili z ministrstva.

Preberi »

Danes se je začelo izplačevanje pomoči za sanacijo po avgustovskih poplavah

V ponedeljek, 11. septembra 2023 so pri Rdečem križu Slovenije izplačali 500 tisoč evrov sredstev vsem tistim, ki so jih prizadela neurja med 12. julijem in 2. avgustom 2023, danes pa so začeli z izplačevanjem 5 milijonov evrov, ki so jih prejeli s strani Vlade RS in so namenjena pomoči tistim, ki jih je prizadela vodna ujma med 3. in 5. avgustom 2023.

Preberi »

Najmanjša prijaznost pozitivno spreminja svet

Na Ravnah na Koroškem deluje Območno združenje RK Mežiške doline, ki zajema vse krajevne organizacije od Črne na Koroškem do Raven na Koroškem. Vsaka po svojih najboljših močeh pomaga občankam in občanom, ne le z materialnimi dobrinami, ampak tudi s pozornostjo in obiskih na domovih, ki pomenijo veliko več kot le hrano.

Preberi »

Rdeči križ Slovenije poziva za pomoč prizadetim v rušilnih potresih v Turčiji in Siriji

Jugovzhodni del Turčije in sever Sirije je danes ponoči stresel potres z magnitudo kar 7,8 po Richterjevi lestvici, po več popotresnih sunkih pa je področje danes dopoldan streslo še enkrat, tokrat z magnitudo 7,7. Število smrtnih žrtev narašča iz minute v minuto in je že preseglo številko 1.500, številni prebivalci so pokopani pod ruševinami, prisoten pa je strah nadaljnjih sunkov.

Preberi »