Search
Close this search box.

Pomagajmo družini Nabernik, ki je v požaru ostala brez doma

Do požara je prišlo v nedeljo, 24. septembra 2023, na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu.

Kot smo že poročali, je v nedeljo, 24. septembra 2023, okoli 23. ure prišlo do požara v Podgorju pri Slovenj Gradcu.

Na stanovanjski hiši je zagorelo ostrešje, pri gašenju pa je sodelovalo 64 gasilcev iz PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg.

Tako je družina Nabernik ostala brez strehe nad glavo. V hišo, ki so jo šele pred kratkim obnovili, manjkala je le še fasada, so vložili vse svoje prihranke, ki pa niso bili dovolj, zato so za pokritje vseh stroškov obnove vzeli tudi kredit.

Vse to pa jim je v le nekaj minutah vzel ogenj. Tako so ostali brez vsega, brez strehe nad glavo, brez prihrankov, ostalo jim je le to, kar so ob begu iz goreče hiše imeli na sebi. Ogenj je uničil ostrešje in zgornje bivalne prostore, a je zaradi gašenja spodnji del hiše zalit z vodo, stene pa namočene. Materialna škoda sicer še ni znana, je pa jasno, da hiša ni več primerna za bivanje. Začasno bodo lahko živeli pri sosedih, ki so njihovi sorodniki, a kako naprej še ne vedo.

V Območnem združenju Rdečega križa Slovenj Gradec so v namen zbiranja finančne pomoči za družino Nabernik iz Podgorja odprli transakcijski račun.

Vsi, ki bi želeli družini Nabernik pomagati v teh težkih trenutkih, lahko svoje donacije nakažejo na spodaj navedeni transakcijski račun Območnega združenja RK Slovenj Gradec:

TRR: SI56 6100 0001 8539 472

Namen: Nabernik

Koda namena: CHAR

Dogodki

Do požara je prišlo v nedeljo, 24. septembra 2023, na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu.