potrdilo

V EU veljavnost covidnega potrdila ni več neomejena

V Evropski uniji so danes stopila v veljavo nova pravila glede veljavnosti covidnih potrdil. Ta niso več nujno neomejena. Večina držav bo predvidoma sledila priporočilom Bruslja pri pogojih glede prehajanja meje, bodo pa še vedno same postavljale pogoje glede potrdila in koriščenja storitev znotraj države.

Preberi »

V torek sprememba veljavnosti covidnih potrdil

Od torka bo za starejše od 18 let veljavnost potrdil o cepljenju proti covidu-19 omejena na 270 dni. S poživitvenim odmerkom bodo lahko vsi, ki so bili polno cepljeni ali pa so bili cepljeni z enim odmerkom po preboleli bolezni covid-19, veljavnost cepilnega potrdila podaljšali. Obeta se tudi krajša doba za priznanje ponovne okužbe s koronavirusom.

Preberi »

Slovenija danes s testno uvedbo digitalnega covidnega potrdila, v polni meri bo sistem zaživel naslednji teden

Slovenija danes testno uvaja evropsko digitalno covidno potrdilo, v polni meri pa bo sistem zaživel naslednji teden, je na novinarski konferenci sporočil minister Janez Poklukar. Potrdilo bo za registrirane uporabnike z digitalno identiteto od danes zvečer dostopno na portalu zVem, cepljenim do 30. junija pa ga bodo poslali tudi po pošti.

Preberi »

Na meji ustavili več Slovencev s ponarejenimi koronskimi potrdili

Hrvaški policisti so minuli konec tedna na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja odkrili 14 ponarejenih PCR testov in hitrih antigenskih testov, s katerimi so na Hrvaško poskusili vstopiti slovenski državljani. Šest ponarejenih testov so odkrili v soboto na mejnem prehodu Sečovlje, v nedeljo pa na mejnem prehodu Dragonja dodatnih osem.

Preberi »