Madžarski premier napovedal nove ukrepe v boju proti pandemiji. Preboleli ne bodo več izenačeni s cepljenimi

Madžarski premier Viktor Orban je v povezavi s pandemijo covida-19 na državnem radiu danes napovedal nove zajezitvene ukrepe. S 15. februarjem se bodo tako spremenila pravila glede uporabe covidnega potrdila, v skladu s katerimi preboleli ne bodo več izenačeni s cepljenimi.
koda 2

Od sredine februarja covidnega potrdila ne bodo mogli več dobiti tisti, ki so preboleli covid-19, niso pa cepljeni. Potrdilo bodo prejeli le še tisti, ki so bili trikrat cepljeni ali tisti, ki so drugi odmerek prejeli v manj kot šestih mesecih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obenem bodo skrajšali čas karantene z deset na sedem dni, v primeru negativnega testa na okužbo pa jo bo mogoče prekiniti po petih dneh, je še dejal Orban. V primeru karantene v šolah necepljeni otroci ne bodo mogli biti fizično navzoči pri pouku.

Vlada po Orbanovih besedah podpira četrti odmerek cepiva proti covidu-19. Že v četrtek je sicer sporočila, da bo zaradi hitro naraščajočega števila okužb v državi državljanom ponudila četrti odmerek. Kljub naraščanju okužb pa je v bolnišnicah na voljo dovolj zmogljivosti, prav tako je dovolj cepiva, je poudaril Orban.

V bolnišnicah se zaradi covida trenutno zdravi 2611 ljudi, 243 jih potrebuje mehansko predihavanje, še navaja dpa.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.