Avstrija preložila uvedbo digitalnega covidnega potrdila

Po poročanju STA Avstrija digitalnega covidnega potrdila ne bo uvedla v petek, ampak najmanj en teden kasneje. Za to so se odločili zaradi potrebe po tehničnih prilagoditvah sistema, so pojasnili na avstrijskem ministrstvu za zdravje.
austria-1118568_1920

“Pretekli teden je EU spremenila tehnične zahteve. Zato so potrebne prilagoditve nacionalnega sistema,” so zapisali na ministrstvu za zdravje. Zato so uvedbo digitalnega covidnega potrdila s kodo QR preložili za najmanj en teden in ne bo uvedeno že 4. junija, kot je bilo sprva predvideno, so navedli pri STA.

Avstrijci bodo morali tako na potrdila s kodo QR o tem, da so bili cepljeni proti novemu koronavirusu, da so ga preboleli ali da so bili negativni na testiranju na okužbo, počakati vsaj en teden dlje, kot je bilo načrtovano. Nekatera potrdila o negativnem izvidu imajo sicer kodo QR že zdaj, so ob tem zapisali.

V Avstriji, ki ima okoli 8,86 milijona prebivalcev, je po poročanju STA sicer v celoti cepljenih več kot 1,5 milijona oziroma 17 odstotkov ljudi. Najmanj en odmerek je prejelo 3,6 milijona oziroma 40,5 odstotka prebivalcev.

V državi se sicer še naprej znižuje število novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so jih potrdili 229.

VIR: STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.