poskus uboja

Vasletovi za poskus uboja v Mežici tri leta zapora

Slovenjgraško sodišče je Mirjam Vasle danes zaradi obtožb za poskus uboja v Mežici septembra lani spoznalo za krivo in jo obsodilo na tri leta zapora. Hkrati ji je odredilo varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstvenem zavodu, ki se bo izvajal v enoti za forenzično psihiatrijo oddelka za psihiatrijo UKC Maribor.

Preberi »

Prihodnji teden na sodiščih: Proti koncu sojenji za umor v Kamniku in za poskus uboja v Mežici

Prihodnji teden se bo na sodiščih med drugim nadaljevalo sojenje obtoženim umora 77-letnika iz okolice Grosupljega marca lani. H koncu se bližata sojenje za umor v Kamniku januarja lani ter za lanski poskus uboja v Mežici. Nadaljevala se bo tudi obravnava v sojenju ljubljanskemu županu Jankoviću in soobtoženih v eni od zadev, povezanih s Stožicami.

Preberi »

V sojenju za poskus uboja v Mežici bodo zaslišali še travmatologa

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je z zaslišanjem izvedenke medicinske stroke danes nadaljevalo sojenje Mirjam Vasle, ki je obtožena poskusa uboja zunajzakonskega partnerja septembra lani v Mežici. Na podlagi navedb izvedenke je obramba predlagala še zaslišanje travmatologa, ki je pregledal poškodovanega. Sodišče je predlogu ugodilo.

Preberi »

Na Spodnjih Škofijah 59-letnik zabodel 46-letnika iz Kopra

Na Spodnjih Škofijah na območju Policijske uprave Koper se je ponoči zgodil poskus uboja. Po prepiru pred gostinskim lokalom je 59-letnik iz okolice Škofij zabodel 46-letnika iz Kopra. Poškodovanega so občani
odpeljali v bolnico, policisti pa so 59-letniku odvzeli prostost.

Preberi »

Poškodovani danes stopil v bran obtoženi poskusa uboja v Mežici

Obtožena poskusa uboja zunajzakonskega partnerja v Mežici septembra lani Mirjam Vasle je v zagovoru na sojenju, ki se je na slovenjgraškem sodišču začelo danes, povedala, da se dogajanja zaradi alkoholiziranosti točno ne spomni, ga pa obžaluje. Poškodovani Marko Ledinek, ki mu tožilstvo očita spreminjanje izpovedb, pa ji je danes stopil v bran.

Preberi »

Moški v ljubljanskih Mostah zabodel nekdanjo partnerico

Na območju Most v Ljubljani naj bi danes prišlo do poskusa uboja. Policisti namreč obravnavajo primer huje poškodovane 36-letne ženske, ki jo je po doslej znanih podatkih z ostrim predmetom zabodel 36-letni osumljenec, njen nekdanji partner, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Ženska je zdaj v UKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Preberi »

Policisti prijeli osumljenca poskusa umora v Celju, v zvezi s poskusom uboja v Preboldu štirje pridržani

Krvava dogodka, ki sta se v zadnjih 24 urah zgodila na območju Policijske uprave Celje, sta opredeljena eden kot poskus uboja in drugi kot poskus umora. Osumljenega poskusa umora nekdanje partnerke v Celju so po navedbah policije našli danes popoldne. V zvezi s poskusom uboja v Preboldu pa so pridržali štiri osebe, je že dopoldne povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.