V sojenju za poskus uboja v Mežici bodo zaslišali še travmatologa

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je z zaslišanjem izvedenke medicinske stroke danes nadaljevalo sojenje Mirjam Vasle, ki je obtožena poskusa uboja zunajzakonskega partnerja septembra lani v Mežici. Na podlagi navedb izvedenke je obramba predlagala še zaslišanje travmatologa, ki je pregledal poškodovanega. Sodišče je predlogu ugodilo.

Obtožnica 47-letno Mirjam Vasle bremeni, da je 25. septembra 2021 zvečer v svojem stanovanju v Mežici z večjim nožem zabodla takrat 46-letnega zunajzakonskega partnerja.

Z nožem mu je po navedbah tožilstva povzročila štiri centimetre veliko vbodno rano, se je pa nož zapičil v rebrno kost, kar je preprečilo še hujše posledice. Zaradi močne alkoholiziranosti je bila po navedbah tožilstva sposobnost obtožene razumeti svoje dejanje in obvladovati svoja ravnanja bistveno zmanjšana.

Obtožena Mirjam Vasle na predobravnavnem naroku januarja letos krivde ni priznala in dogodek obžaluje. Oškodovanec, njen zunajzakonski partner, ki je od dogodka podal več različnih razlag dogajanja, pa je na prejšnji obravnavi stopil v bran obtoženi, ko je dejal, da je nož naslonila nanj, on pa je zraven potisnil oz. kot je dejal, “co ruknil”.

O tem, kako je po njenem nastala vbodna rana pri oškodovancu, je danes pojasnjevala izvedenka sodne medicine Simona Šramek Zatler. Med drugim je glede na različne navedbe oškodovanca ocenila, da je najbolj verjetna možnost, da je obtožena z nožem zamahnila in ga zabodla. Če nož ne bi zadel kosti, pa bi po njenem poškodbe lahko bile hujše.

V zvezi s tem je oškodovanec Ledinek danes dejal, da v nobenih izvidih nima napisano, da bi imel poškodovano rebro. Dejal je tudi, da je bil po dogodku jezen na obtoženo in da je zato v prvi izjavi policistoma tudi dejal, da ga je zabodla.

Zagovornik obtožene, postavljen po uradni dolžnosti, odvetnik Miran Ocepek, je danes predlagal še zaslišanje travmatologa, ki je pregledal oškodovanca. Kot je pojasnil Ocepek, namreč iz navedb danes zaslišane sodne izvedenke izhaja, da ni mogla ugotoviti poškodbe rebra na objektiven način, temveč se je zanesla na zapis travmatologa. Z zaslišanjem travmatologa se je strinjalo tudi tožilstvo, sodišče pa je predlogu ugodilo. Povabilo ga bo na nadaljevanje glavne obravnave, ki je razpisano za 6. april. Sojenje se tako bliža zaključku.

Obtožena Mirjam Vasle je sicer vse od dogodka v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti. Nazadnje so ji pripor podaljšali do 20. marca letos.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije