Obtoženega za poskus uboja v središču Ljubljane oprostili

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so v sredo oprostili obtožbe 22-letnega Aleksandra Božinovića, ki mu je tožilstvo očitalo poskus uboja 19-letnika oktobra lani pred lokalom Parlament v središču Ljubljane. Sodni senat je ugotovil, da je dokazov premalo, danes poročajo mediji.

V pretepu je 19-letnik dobil vbodno rano skozi trebušno steno, s poškodbo rebrnega hrustanca na desni strani in predrtjem želodca, zato je bilo v nevarnosti tudi njegovo življenje. Preživel je le zaradi pravočasne zdravniške pomoči in operacije, navaja Delo.

Sodnik Marko Justin je dejal, da je pri obtoženem težko najti motiv za obračun z oškodovancem. Na njegovih oblačilih tudi niso našli bioloških sledov oškodovanca. Poleg tega je bilo zaslišanih precej prič, pregledali so tudi več posnetkov videonadzornih kamer, a nobena ni dala jasnega odgovora na to, kaj se je tedaj dogajalo pred lokalom. Nobena od prič tudi ni videla, da bi bil Božinović tisti, ki naj bi ranil 19-letnika, je opomnil.

Kaj se je 22. oktobra lani dogajalo pred lokalom, je tako še vedno neznanka. Oškodovanec je namreč na sodišču razlagal, da je v pretepu, v katerem je bil poleg Božinovića še en udeleženi, dobil udarec v predel trebuha in izgubil moč. Spomnil se je bolj malo, saj je bil po udarcu v šoku.