novost

Prižigi lučk po mestih napovedujejo praznični čas ob koncu leta. V Slovenj Gradcu novost: Osvetljen adventni venec v krožišču pri Namanovi

Tradicionalno bodo v prihodnjih dneh po državi prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta. Epidemija covida-19 na praznično osvetlitev mest ne vpliva, se bodo pa aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije organizatorji prilagajali pri izvedbi prireditev. V Ljubljani in Mariboru bodo lučke prižgali v petek.

Preberi »

Novogradnja Šolskega centra Slovenj Gradec se bliža zaključku

Več let načrtovana naložba v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno vredna 14,9 milijona evrov, se bliža zaključku. Gradnja stavbe šole je v fazi pridobivanja uporabnega dovoljenja, direktorica šolskega centra Gabrijela Kotnik pa predvideva, da bodo vsa dela in tudi dobava pohištva izvedeni do konca letošnjega koledarskega leta.

Preberi »

Očiščeno Ivarčko jezero s prenovljenima pomoloma in gostinsko ponudbo že vabi, prvi večji dogodek bo to soboto

Novi lastniki Ivarčkega jezera, nekdaj priljubljene destinacije pod Uršljo goro, uresničujejo napovedi o oživitvi območja. Za upravljanje jezera so pooblastili znanega turističnega poslovneža Dominika S. Černjaka, ki napoveduje razvoj območja. Očiščeno jezero s prenovljenima pomoloma in gostinsko ponudbo že vabi, prvi večji dogodek bo to soboto.

Preberi »

V Črni Olimpline nov poklon domačim olimpijcem

V Črni na Koroškem, kjer že imajo dlje časa na ogled razstavo o sedmih domačih olimpijcih, se bodo tem poklonili tudi z novo turistično atrakcijo. V soboto odpirajo jeklenico za adrenalinske spuste, poimenovano Olimpline. Odprtja se bo udeležil predsednik republike Borut Pahor, po jeklenici se bodo spustili tudi nekateri nekdanji domači olimpijci.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.