Search
Close this search box.

novost

S projektom READY4USE našli nove rešitve za uporabo sedimentov

Dravske elektrarne Maribor (DEM), ki so največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, so v sodelovanju z Zavodom za gradbeništvo in ljubljansko fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo po treh letih zaključile projekt vrednotenja in remediacije sedimentov za nadaljnjo uporabo v gradbenem sektorju.

Preberi »

Na eUpravi tudi podatki za kupce rabljenih avtomobilov

Dobro je, če so kupci rabljenih avtomobilov pozorni na listine, kot so servisna knjižica, homologacijska listina in prometno dovoljenje. Nekatere podatke, kot so število lastnikov in prevoženih kilometrov, pa lahko na preprost način dobijo tudi preko portala eUprava.

Preberi »

Novost za nosečnice, po novem jim pripada tudi to

Vlada je na včerajšnji dopisni seji spremenila uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja. Uredba prinaša novosti za nosečnice, saj zagotavlja financiranje presejalnih testiranj, zagotavlja pa tudi sredstva za izvajanje novega pravilnika, ki ureja poklicne bolezni.

Preberi »

Nov način za skladiščenje blaga – najem skladiščnih storitev

Ob uspešni rasti podjetja se slej ko prej pojavi potreba po intenzivnejšem skladiščenju in po večjih skladiščnih kapacitetah. Rast pa za sabo potegne tudi potrebo po shranjevanju vedno večjih zalog. Podjetniki se tako znajdejo pred dilemo – ali naj se odločijo za nakup svojih skladiščnih kapacitet, ali pa posežejo po možnosti najema skladiščnih storitev. Pri tem je potrebno omeniti, da ima vsaka izmed omenjenih možnosti svoje prednosti in slabosti.

Preberi »

UKC Ljubljana z novo metodo vstavljanja srčne zaklopke

V UKC Ljubljana izvajajo novo metodo vstavljanja srčne zaklopke, ki predstavlja nov mejnik pri zdravljenju srčnih bolnikov. Pri tej metodi namreč ni potrebna uporaba naprave za zunajtelesni krvni obtok, operacija pa poteka prek manjše rane na levi strani prsnega koša. Nedavno so uspešno opravili tudi prvi implantaciji te zaklopke.

Preberi »

Dogodki