Search
Close this search box.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec prejela donacijo – novega robota

Danes, 6. decembra 2022, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec predali robota svojemu namenu.

SB Slovenj Gradec se zahvaljuje podjetjema Viptronik (SIovenija) in Sumetzberger (Avstrija) za donacijo novega robota, ki so ga danes, 6. decembra 2022, predali svojemu namenu.

Donacija pomaga uresničevati vizijo SB Slovenj Gradec, ki je bolnišnična digitalizacija oziroma robotizacija. Tehnološki trendi (digitalizacija, robotizacija, avtomatizacija) in inovacije predstavljajo gonilo razvoja in konkurenčnosti ter nove izzive, ki bodo izboljšali delovne pogoje in varnost na delovnih mestih. Vse s ciljem še boljše zdravstvene oskrbe pacientov.

Prav zato želijo njihovim zaposlenim procese dela prilagoditi tako, da jim za neposredno delo s pacienti ne bo zmanjkovalo časa. Obenem bodo razbremenjeni težkih fizičnih del (transport medicinskega materiala, hrane, perila in odpadkov) in bodo svoje delo opravljali na drugih primernih deloviščih.

Nov Avtonomni mobilni robot je identičen svojemu predhodniku Devžeju, po izgledu in funkcionalnosti. Omogoča obremenitve do 250 kg tovora. Prav tako bosta opravljala enake naloge. Trenutno je to transport farmacevtskega materiala iz bolnišnične lekarne do določenih oddelkov (celotna kiruška stavba – B – blok). V bližnji prihodnosti nameravamo robotsko logistiko razširiti tudi v novi del, to je C-blok.

Vir: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Dogodki

Danes, 6. decembra 2022, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec predali robota svojemu namenu.