Search
Close this search box.

nove okužbe

Minister Gantar: Poskusen začetek množičnega testiranja na območju Ljubljane še letos

Po ponovljenem razpisu za hitre teste, na katerega je ponudbe mogoče oddati do danes popoldne, minister za zdravje Gantar pričakuje, da bodo prvih 30.000 testov dobili že v ponedeljek in isti dan začeli tudi s poskusnim začetkom množičnega testiranja. Na novinarski konferenci pa je med drugim pojasnil, zakaj so se odločili za spremenjene smernice glede nošenja zaščitnih mask.

Preberi »

V SB Slovenj Gradec potrdili štiri nove okužbe, med hospitaliziranimi bolniki s covid-19 je tudi otrok

Včeraj je bilo v Sloveniji potrjenih manj okužb kot dan prej. Potrdili so namreč 1508 novih okužb. Za več kot 2-odstotni točki je bil nižji tudi delež pozitivnih testov kot dan prej, ki je včeraj znašal 26 %, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. Iz SB Slovenj Gradec pa so sporočili, da so včeraj potrdili štiri nove okužbe, skupno pa zdravijo v bolnišnici 59 covid bolnikov.

Preberi »

Na Koroškem 64 okužb, Prevalje med novimi žarišči

Po podatkih Covid-19 sledilnika in Vlade RS, smo v torek v Sloveniji zabeležili nov največji porast okuženih z novim koronavirusom.
V Sloveniji je tako na novo okuženih 1503 ljudi, največje število do sedaj pa smo zabeležili tudi na Koroškem, kjer je na novo okuženih 64 ljudi.

Preberi »

Dogodki