Search
Close this search box.

Potrdili rekordnih 356 okužb, na Koroškem 10

V torek so v Sloveniji ob 3998 testih zabeležili rekordnih 356 okužb z novim koronavirusom, od tega deset novih primerov prihaja iz petih koroških občin. Umrl ni nihče s covido-19.

Največ novih okužb so odkrili v občini Slovenj Gradec (+4), sledijo Prevalje, (+2), Dravograd (+2), Ravne na Koroškem (+1) in Mežica (+1).

Nova okužba na Srednji šoli Ravne

Ravnateljica Srednje šole Ravne mag. Ivanka Stopar nam je v pogovoru zaupala, da je na njihovi šoli z novim koronavirusom trenutno okužen en učitelj, dodatnih sedem zaposlenih pa je v karanteni brez znakov okužbe. Pri dijakih z izjemo enega pozitivnega primera, ki so ga pred tremi tedni potrdili pri eni od dijakinj, zaenkrat še niso potrdili, posledično nihče izmed njih ni v karanteni. Dodala je, da pouk poteka normalno, se pa glede na dane razmere prilagajajo sproti.

VIDEO: Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj o aktualnem dogajanju glede okužb v Črni

V bolnišnicah zdravijo 122 bolnikov, kar je največ doslej. Intenzivno zdravljenje jih potrebuje 22, na ventilatorju jih je osem, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. V torek je število potrjenih okužb v enem dnevu prvič preseglo 300. Nikoli doslej tudi niso opravili toliko testov v enem dnevu. Delež pozitivnih testov je bil 9,1 odstotka. Glede na podatke vlade pa ni umrl noben bolnik s covidom-19.

Doslej so v Sloveniji potrdili 7120 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 160 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi okoli 2420 aktivno okuženih. Največ aktivno okuženih, 410, je v Ljubljani, v prestolnici so v torek potrdili tudi največ novih primerov okužb, in sicer 60. Sicer pa so okužbo v torek potrdili v več kot sto občinah.

Podatki sledilnika tudi kažejo, da so v torek potrdili 16 okužb med zaposlenimi v zdravstvu, šest med zaposlenimi v domovih za starejše, medtem ko med oskrbovanci domov za starejše niso potrdili nobene okužbe.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 6. 10. 2020 (00:00–24:00):- Št. testiranj: 3998- Št….

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 07. oktober 2020

Viri: Vlada RS, Covid-19 Sledilnik, STA

Dogodki