Search
Close this search box.

Na Koroškem 46 novih okužb, Slovenj Gradec močno žarišče

V nedeljo so v Sloveniji opravili 2637 testov na novi koronavirus, odkrili pa so 537 okužb. Na Koroškem so v osmih občinah zabeležili skupno 46 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu.

Nove okužbe na Koroškem po občinah: Slovenj Gradec 16, Mežica 8, Ravne na Koroškem 7, Prevalje 5, Mislinja 4, Dravograd 3, Vuzenica 2 in Radlje ob Dravi 1.

V nedeljo sta v Sloveniji umrli dve osebi z novim koronavirusom. V bolnišnici se zdravi 289 ljudi, od tega jih intenzivno nego potrebuje 55. To pomeni, da je Slovenija po vseh kriterijih presegla meje za razglasitev epidemije, ki pa po vladnem odloku že velja od danes. Vlada pa je danes predstavila tudi nove ukrepe, čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vladni govorec jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci tudi poudaril, da se pojavljajo precej močna žarišča, kot na primer v Kamniku, kjer je kar 40 novih primerov okužb, Škofji Loki, Radovljici, Slovenj Gradcu, Trebnjem in Domžalah.

Kot še kažejo podatki sledilnika, je v državi 7103 aktivnih primerov okužb. Skupaj pa je bilo doslej potrjenih že 13.678 okužb. Umrlo je 190 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so mejo 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju presegli že v 11 od 12 regij. Dodatno sta se na seznamu rdečih znašli še Primorsko-notranjska in Goriška, na oranžnem seznamu je le še Obalno-kraška regija.

Kacin je opozoril, da se razmere hitro slabšajo tudi v sosednji Italiji in v splošnem po vsej Evropi, kjer ni več epidemiološko zelenih območij.

Vir: Sledilnik covid-19, STA

Dogodki

V nedeljo so v Sloveniji opravili 2637 testov na novi koronavirus, odkrili pa so 537 okužb. Na Koroškem so v osmih občinah zabeležili skupno 46 novih okužb, največ v Slovenj Gradcu.