naložba

Na razpisu za manjše sončne elektrarne na voljo dodatna sredstva

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je znova povečalo obseg sredstev na aprila predlani objavljenem javnem razpisu za sofinanciranje postavitve novih manjših sončnih elektrarn. Po novem je na voljo nekaj več kot 67,6 milijona evrov oz. 5,2 milijona evrov več kot ob zadnji spremembi decembra lani.

Preberi »

Kocerod lani za naložbe namenil več kot 2,5 milijona evrov

Koroški center za ravnanje z odpadki Kocerod je lani za naložbe namenil prek 2,5 milijona evrov. Največji zalogaj je bil nakup 10 novih smetarskih vozil, poleg tega so na lokaciji centra v Mislinjski Dobravi zgradili prizidek in novo sončno elektrarno. Pridobitve bodo obiskovalcem pokazali tudi na današnjem dnevu odprtih vrat med 9. in 12. uro.

Preberi »
dr. Matic Tasič

Na Prevaljah zaključujejo največjo okoljsko naložbo. Tasič: “Reka Meža je veliko čistejša, kot je bila”

Na Prevaljah se s skorajšnjim koncem enoletnega poskusnega obratovanja nove čistilne naprave zaključuje 6,6 milijona evrov vredna naložba v odvajanje in čiščenje odpadnih voda. “Reka Meža je veliko čistejša, kot je bila,” je danes dejal župan Občine Prevalje Matic Tasič. Občina je naložbo načrtovala več let, za sofinanciranje je najela tudi kredit.

Preberi »

V občini Prevalje z naložbo do boljše oskrbe z vodo

Občina Prevalje v kratkem začenja z izvajanjem projekta vodooskrbe, s katerim bodo predvidoma do konca prihodnjega leta na javni vodovod priključili nekaj čez 30 objektov na območju Brinjeve gore, za prebivalce Leš in Šentanela pa zagotovili zanesljivejšo oskrbo. Projekt je vreden 2,7 milijona evrov z DDV in je eden večjih projektov v občini.

Preberi »

Klugler: V občini smo v zadnjih štirih letih naredili “ogromen preskok” tako pri naložbah kot sofinanciranju vseh drugih dejavnosti

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je danes napovedal vnovično kandidaturo za župana. “Mislim, da smo v teh štirih letih pokazali, da znamo in zmoremo,” je dejal in ob tem dodal, da imajo skupaj s sodelavci še veliko idej in načrtov za v prihodnje. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat, s podporo volivcev.

Preberi »

Dogodki