Search
Close this search box.

V nov kulturno-upravni center v Vuzenici se po občinski upravi seli tudi knjižnica (FOTO)

Od začetka tedna v na novo urejenem kulturno-upravnem centru v Vuzenici že delajo zaposleni v občinski upravi, danes pa v center z živo verigo selijo tudi del knjižničnega gradiva iz dosedanjih prostorov knjižnice v šoli. Naložba v ureditev centra je stala okoli 1,8 milijona evrov, v centru pa bodo imeli prostore še nekateri drugi uporabniki.

Idejne zasnove za ureditev novega kulturno-upravnega centra je Občina Vuzenica začela pripravljati pred nekaj leti. Ob podpori pol milijona evrov sofinacerskih sredstev, ki jih je dobila na razpisu ministrstva za kulturo, pa so se dela za obnovo večnamenske stavbe in za dograditev novih prostorov začela lani.

Z nekaj zamude, tudi zaradi podražitev in težav z dobavami materialov, so gradbeno-obrtniška dela v novem centru pri koncu, odpravljajo še nekaj pomanjkljivosti, medtem pa se v objekt že selijo uporabniki.

Kot je za STA povedal dosedanji in tudi novoizvoljeni župan Občine Vuzenica Franjo Golob, so v sodobno urejen kulturno-upravni center na Sejmarski ulici konec prejšnjega in v začetku tega tedna že preselili občinsko upravo. Ta je po besedah župana vse od ustanovitve samostojne občine pred 28 leti delovala v skupnih prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Vuzenica in občine.

Nove prostore pa dobiva še več drugih uporabnikov. Tako danes dopoldne številni občani in otroci iz vrtca in šole sodelujejo v živi verigi, po kateri iz šole v nov kulturno-upravni center simbolično selijo preostali del knjižničnega gradiva. V novem centru je namreč prostore dobila tudi vuzeniška enota Knjižnice Radlje ob Dravi.

Poleg knjižničnih so v centru uredili tudi prostore za krajevni urad in vaško godbo, na novo je urejena dvorana za različne aktivnosti društev, ki bo služila tudi kot poročna dvorana, sejna soba in prostor za razstave. Hkrati v objektu ostaja dosedanja t. i. modra dvorana, ki pa je dobila novi vhod in nove spremljajoče prostore za nastopajoče in obiskovalce. V sklopu naložbe so bila urejena tudi parkirišča.

Naložba v nov kulturno-upravni center v Vuzenici, ki ga bodo uradno odprli predvidoma konec meseca, je za projektom vodooskrbe največja naložba iz minulega mandata župana Goloba, ki je bil na letošnjih lokalnih volitvah izvoljen četrtič zapored.

Z letos novoizvoljenim 11-članskim občinskim svetom je že opravil konstitutivno sejo. Med svetniki je skupno pet novih svetnikov, v novi sestavi so tri svetnice, kar je dve več kot v dosedanjem občinskem svetu. Župan Golob podžupana še ni imenoval, ima pa to v načrtu, je še povedal.

Dogodki