Search
Close this search box.

Domača elektrarna za samooskrbo – 5 razlogov, zakaj jo potrebujete tudi vi!

V zadnjih letih je sončna energija postala izjemno priljubljena kot okolju prijazen način pridobivanja električne energije. Poleg tega pa ponuja številne prednosti tako lastnikom stanovanj kot tudi podjetjem. Ali vas zanima, ali je domača sončna elektrarna prava izbira tudi za vas?

Visoki stroški električne energije in novi načini obračunavanja, ki se nam obetajo v prihodnje, so več kot dovolj dober razlog, da začnete tudi vi razmišljati o tem, kako bi pri tem čim več prihranili.

Izkoriščanje moči sonca je trenutno najboljši način, da postanete pri proizvodnji električne energije samooskrbni, hkrati pa lahko ogromno privarčujete, ne glede na to, ali ste lastnik hiše ali pa podjetja.

Pot do tu je zelo enostavna. To sta domača sončna elektrarna in industrijska sončna elektrarna, ki lahko v celoti ali delno zadovoljita vaše potrebe po električni energiji.

Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj tudi vi potrebujete domačo elektrarno za samooskrbo.

1.   Neodvisnost od javnega omrežja

Domača sončna elektrarna vam omogoča proizvodnjo lastne električne energije, zato ste z njeno postavitvijo lahko popolnoma neodvisni od električne energije iz javnega omrežja. Ob vsem zanimanju je tehnologija sončnih elektrarn tako napredovala, da lahko v kombinaciji z baterijskim shranjevanjem postanete z električno energijo tudi popolnoma samooskrbni.

To pa je še kako pomembno v primeru izpadov električne energije. Shranjevalnik električne energije vam namreč omogoča, da se vanj shranjujejo vsi presežki, ki pa jih lahko porabite takrat, ko so potrebe po električni energiji večje ali pa v primeru motenj v napajanju javnega električnega omrežja.

2.   Veliki denarni prihranki

Sončna energija ponuja velik potencial za prihranek denarja pri mesečnih stroških za električno energijo, saj je to brezplačen vir energije. Dolgoročno gledano, lahko na ta način veliko prihranite, pri čemer so prihranki odvisni predvsem od velikosti sončne elektrarne in tega, koliko električne energije proizvedete in porabite.

Pri tem velja poudariti, da je potrebno za čim večje prihranke v električni energiji potrebno postaviti dovolj veliko sončno elektrarno. Velikost se nanaša predvsem na letno porabo električne energije, pri namestitvi pa ne smemo spregledati tudi usmeritve sončnih modulov. Vendar pa brez skrbi – v sodelovanje s podjetjem Enerson d.o.o. postane postavitev sončne elektrarne za vas preprosta in brezskrbna.

3.   Pozitiven vpliv na okolje

Najbolj znano dejstvo o sončni energiji je zagotovo ta, da predstavlja čist in zelen vir energije. In to je pomemben razlog za namestitev sončne elektrarne številnih uporabnikov sončne energije.

Sončna elektrarna ne oddaja toplogrednih plinov in drugih onesnaževal, prehod na sončno energijo pa bistveno zmanjša ogljični odtis.

Več kot očitno je, da so sončne elektrarne varen in okolju prijazen način pridobivanja električne energije. Sončni moduli v kombinaciji s shranjevalnikom električne energije tudi bistveno zmanjšajo vašo odvisnost od fosilnih goriv, kar je prav tako pomemben delček pri ohranjanju čistega okolja.

Z njihovo namestitvijo boste tako tudi vi prispevali k čistemu okolju in pripomogli k blaženju podnebnih sprememb.

4.   Povečanje vrednosti nepremičnine

Številne raziskave so pokazale, da se investicija v sončno elektrarno vse bolj gleda tudi kot eden od načinov nadgradnje stanovanja oziroma podjetja. Podobno kot se mnogi odločijo za prenovo kuhinje, kleti ali drugih bivalnih prostorov, so mnogi pripravljeni investirati tudi v sončno elektrarno, saj se s tem poveča vrednost nepremičnine.

5.   Varna in dolgoročna naložba

V obdobju inflacije ljudje iščejo različne načine investiranja prihranjenega denarja. Nekateri investirajo v delnice in kriptovalute, medtem ko drugi raje kupijo nepremičnino ali plemenite kovine. Seveda pa lahko investirate tudi v zeleno energijo in se odločite za izgradnjo sončne elektrarne, ki je precej manj tvegana naložba v primerjavi z delnicami ali celo kriptovalutami.

Na drugi strani pa je velja omeniti, da je sončna elektrarna vedno bolj dostopna, njena predvidena življenjska doba pa je približno 30 let. Z dodatnimi nepovratnimi sredstvi Eko sklada in ugodnim kreditiranjem je to naložba, ki je danes dostopna vsakomur in se nam z leti hitro povrne. Zato je pomembno, da vas začetna investicija od tega nikakor ne odvrne!

Sedaj, ko ste se prepričali o razlogih za namestitev sončne elektrarne, se verjetno že sprašujete, kje poiskati ponudnika solarnih sistemov. Če iščete kakovostno, ugodno in zanesljivo rešitev, je podjetje Enerson d.o.o. vaš idealni partner!

Dogodki

V zadnjih letih je sončna energija postala izjemno priljubljena kot okolju prijazen način pridobivanja električne energije. Poleg tega pa ponuja številne prednosti tako lastnikom stanovanj kot tudi podjetjem. Ali vas zanima, ali je domača sončna elektrarna prava izbira tudi za vas?