medgeneracijski center

Uporabniki VDC Ravne z rožicami razveseljujejo ženske

V delovni enoti VDC Ravne na Koroškem izvajajo projekt Mesec marec – mesec žensk, v okviru katerega že nekaj let po mestu mimoidoče razveseljujejo z rožicami, ki jih izdelajo sami. Razveselili so tudi dame iz Koroškega medgeneracijskega centra, knjižnice na Ravnah, ravenske občine in komunale.

Preberi »

V KMC se kljub epidemiji aktivno vključujejo v družbeno dogajanje in ohranjajo stik z uporabniki

Koroški medgeneracijski center je postal večnamenski prostor za srečevanje vseh generacij. Prostor, kjer se telovadi, pleše, bere, poje, kjer diši iz kuhinje. Postal je prostor, kjer je živahno od jutra do večera. Tudi v času epidemije covida-19 v centru skrbijo za neposredni stik z uporabniki. Vrsto aktivnosti v okviru projekta “Dogaja se! Center aktivnosti Koroške” so prestavili na splet, še vedno pa skrbijo za razdeljevanje hrane socialno ogroženim občanom.

Preberi »

V Mežici združili moči in oblekli 13 dreves (FOTO in VIDEO)

Barvita Mežica – 13 dreves, trinajst zgodb in množica ustvarjalcev, ki so združili moči v projektu “Skupaj obarvajmo Mežico” in s tem poskrbeli, da središče Mežice te dni žari v pisanih in raznolikih barvanih odtenkih, ki poleg cvetočih Japonskih češenj dajejo samemu mestu še dodaten čar in kar vabijo, da ga obiščemo.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun