Search
Close this search box.

Na Ravnah se obetajo koncerti, komedija, menjava sadik in pridelkov, pohod po Malgajevi poti, predstavitev knjige …

Med 27. avgustom in 5. septembrom 2021 se bo na Ravnah odvilo nemalo število dogodkov.

Danes, v petek, 27. 8. ob 21.00 se bo v KMKC Kompleks – KOMPLEKS “zarepal” izolski raper DRILL s posebnimi gosti.

Drill je izolski raper, ki letos jeseni pripravlja svoj peti solo album z naslovom “Rojeni da blestimo”, bo v Kompleksu 27. 8. nastopil s Komora kolektivom.

Prihajajoči album je do sedaj naznanil s štirimi videospoti za pesmi DIY, Rojeni da blestimo, Vrhovi in prepadi ter Nokia. Trenutno eden najbolj vročih slovenskih MC-jev se ponovno vrača na odre, kjer bo za njegovo spremljavo instrumentalov skrbel nadobudni DJ Outtalot.

FOTO: FB KMCK KOMPLEKS

Ob 20.00 uri pa boste na terasi športnega centra na Ravnah lahko prisluhnili JULIJAN ERIČ TRIO – JAZZ Ravne.

To je vse, kar ste si želeli slišati od slovenskih blueserjev, pa vam doslej ni uspelo. Stari dobri rokenrol z intenzivnim pridihom improvizacije izpod rok slovenskih mojstrov bluesa. Če zdržite divje ritme te zasedbe pod masko do konca koncerta, boste živeli večno!

Zasedba:

  • Julijan Erič – kitara, vokal
  • Marko Petrič – bas kitara
  • Zlatko Djogič – bobni, vokal
Foto: občina Ravne na Koroškem

Koroško domoljubno društvo Franjo Malgaj v okviru Ravenskih dnevov organizira pohod po Malgajevi poti, ki bo v soboto, 28. avgusta 2021, z zbornim mestom ob 8. uri pri Kulturnem centru Ravne na Koroškem.

Kratek opis poti:

Izhodišče Malgajeve poti se prične pri Kulturnem centru na Ravnah in se vije po Malgajevi ulici, prečka cesto Ravne – Dravograd. Pot se priključi planinski poti proti Šteharskemu vrhu. Nadaljuje se mimo kmetije Lampret do turistične kmetije Spodnji Lečnik. Od tam nas pot vodi do Rutnikove kapele in skozi vas čez magistralno cesto, ki jo prečkamo pri čistilni napravi in nadaljujemo proti vasi Dobrije do Malgajevega spomenika. Vrnemo se čez reko Mežo in nadaljujemo desno po gozdni cesti do naselja Javornik. Pot zaključimo tam, kjer se je začela: pri Kulturnem centru na Ravnah.

Pot je lahka, lepo razgledna; dolžina poti je 8,2 km, višinska razlika 400m, čas hoje 2 uri 30 minut.

Za prijave in informacije lahko pokličete g. Vladimirja Ovniča na telefonsko št. 041 822 251.

Foto: občina Ravne na Koroškem

Na Ivarčkem jezeru pa bo v soboto 29. 8. 2021 ob 20.00 uri Bojan Emeršič zakuhal najmočnejši afrodiziak na svetu, o čemer si lahko veČ preberete TUKAJ. Vabljeni, da se mu pridružite. Vstopnice so še vedno na voljo.

V petek, 3. Septembra 2021, ob 10:00 uri do sobote, 4. Septembra 2021, se bo odvijal Krog življenja.

Člani društva in njihovi podporniki bodo med 3. in 4. septembrom 2021 prehodili Krog življenja. Gre za športno-humanitarni projekt, s katerim bi radi pokazali, da se lahko tudi po bolezni aktivno ukvarjamo s športom. Prijavljene ekipe se bodo tako podale na 24-urno štafetno pot po Grajskem parku na Ravnah na Koroškem. 
 
Zakaj 24 ur hoje z ekipo? Menijo, da je to lep prikaz, kako se lotiti boja z zahrbtno boleznijo, saj je prav ekipa ljudi, ki jo imamo ob sebi v težkih trenutkih, tista, ki nam lahko pomaga dobiti najtežjo bitko za življenje! 
Dogodek bo potekal na Koroškem, saj želijo med drugim opozoriti na visoko stopnjo obolevnosti in umrljivosti za rakom v regiji, pomanjkanje zdravnikov ter problematiko slabih cestnih povezav z Ljubljano in Mariborom, kamor bolniki odhajajo na preglede in terapijo. V ta namen bodo organizirana tudi številna predavanja, stojnice in druge aktivnosti.

Spremljajte njihove korake na poti do cilja! 

Program Krog življenja 2021

Petek, 3. 9. 2021

 
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.00 – začetek hoje
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.30 – prikaz temeljnih postopkov oživljanja Zdravstveno reševalni center Koroške
– Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, ob 18.00 – predstavitev knjige avtorice Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset

Sobota, 4. 9. 2021
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 10.00 – meritve pritiska in sladkorja
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 10.30 – predstavitev presejalnega programa Svit
– Nogometno igrišče v Grajskem parku, nogometni turnir selekcij U-9, ob 10.00
– Grajski park Ravne na Koroškem Predavanje o zdravi prehrani dr. Feelgood, ob 11.30
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.00 zaključek hoje
– Terasa DTK, Stand up – Perica Jerković, ob 17.30
 
Za dobro voljo bo poskrbljeno!

Poskrbeli bodo tudi, da ne boste žejni in lačni! Potrudili se bodo, da boste vsi aktivni udeleženci kroga prejeli spominsko majico!

Zaželene so prijave ekip na info@onkoman.si.


 

Prav tako bo v petek, 3. september 2021, ob 18:00 v Koroški osrednja knjižnica v Razstavišču potekala predstavitev Bronje Žakelj: Belo se pere na devetdeset.
 
Avtobiografski roman Belo se pere na devetdeset je pri Beletrini izšel septembra 2018, doživel že nekaj prevodov ter izjemen odziv tako v medijih kot med bralci in bralkami. Roman je leta 2019 prejel tudi prestižno Delovo nagrado kresnik. Na literarnem večeru bosta pripoved o odraščanju, soočanju z izgubo in boleznijo skozi pogovor predstavili avtorica Bronja Žakelj in Črnjanka Vesna Burjak. 

V sklopu ravenskih dnevov se bodo odvili še naslednji dogodki:

Medgeneracijski atelje – sreda, 1. september 2021, ob 13:00 v Koroškem medgeneracijskem centru na Trg svobode 20. V Ateljeju se dogodki prav tako dogajajo vsak torek in sredo od 13. do16. ure.

V sredo, 1. septembra se bo v Koroški osrednji knjižnici v Razstavišču odvil dogodek: Podobe življenja Mojimirja Sepeta.

V četrtek, 2. septembra od deveti uri pa boste lahko telovadili s fizioterapevtko. Dogodek se bo odvil v Koroškem medgeneracijskem centru na Trg svobode 20.

Prav tako pa bo telovadba še naprej potekala vsak četrtek ob isti uri in na istem mestu.

Danes pa se je v okviru medgeneracijskega centra že odvil Zajtrk na ulici.

FB: Koroški medgeneracijski center Ravne

Za jutri pa vas vabijo na blagovno menjavo, ko bodo mize obložili s sadikami drobnjaka, šetraja in solate, pa z bučkami, paradižnikom, bezgovimi jagodami, vinogradniškimi breskvami, rastlino roženkravt in še in še.

Pravijo, da se dobimo okoli 9.30, ko bomo skupaj popili kavico, poklepetali, nato pa zamenjali pridelke.

In še nekaj o rastlini Roženkravt: Je trajnica, uporabljena tudi kot cvetlica za okras na vrtu in kot večina pelargonij izvira iz Južne Afrike. Sveže liste lahko uporabimo v kulinariki za sadne solate, napitke ali pecivo.

FB: Koroški medgeneracijski center Ravne

Dogodki

Med 27. avgustom in 5. septembrom 2021 se bo na Ravnah odvilo nemalo število dogodkov.