Search
Close this search box.

V Koroškem medgeneracijskem centru odprli razstavo “Ko oživijo koroške bajke”

V okviru študijskega programa andragoškega društva Koroške, Univerze za tretje življenjsko obdobje Ravne na Koroškem so nastala umetniška dela, katera so člani skupine postavili na ogled v Koroškem medgeneracijskem centru.

V študijski skupini Likovno ustvarjanje so nadaljevali s spoznavanjem nesnovne kulturne dediščine našega okolja, zato so se nekaj časa družili z bitji iz bajk, ki živijo v zapisih folklornega gradiva in v naših spominih. Navdih za to pa so črpali iz znanstvene monografije dr. Manje Miklavc Otroštvo v deželi Kralja Matjaža.

Člani so na odprtju razstave povedali: “Avtorica monografije, dr. Manja Miklavc, nas je še dodatno navdušila, ko nas je po posredovanju Mojce Šipek sprejela na razgovor. Navdih za likovno upodobitev bajčnih bitij na naših slikah smo dograjevali tudi iz pisnih virov: Ive Potočnik, Marte Repanšek ter drugih pisnih del dr. Manje Miklavc.”

Zbrani so na odprtju prisluhnili Ani Pavše iz Smeri, izobraževanje, svetovanje in razvoj, d.o.o, ki je predstavila namen in pristop likovnega snovanja, ki je nastajalo v sklopu študijskega programa. Pravi, da se s tem ohranja tudi kulturna dediščina.

Odprtje razstave “Ko oživijo koroške bajke”:

VIR: Občina Ravne

Dogodki