kariera

Pazljivo pri izbiri delodajalca

Sicer je res, da ste oseba, ki se ponuja na trgu delovne sile, a to ne pomeni, da si ne smete poiskati delodajalca, ki bo z vami ravnal dobro. Zato smo identificirali nekaj značilnosti, ki so stalnica med odličnimi oziroma uglednimi delodajalci in jih lahko prepoznate tudi sami na naslednjem razgovoru za delo.

Preberi »

Očarajta šefa s svojimi delovnimi navadami

Ne glede na to, ali delate v veliki mednarodni korporaciji, nastajajočem startupu ali majhnem podjetju, povsod je izkazovanje dobrih delovnih navad ključnega pomena tako za uspeh pri delu kot dobrem vtisu pri nadrejenem.

Preberi »

Ne veste kakšen poklic si izbrati? Na enem mestu zbrana izobraževanja in zaposlovalci

Ravno ta konec tedna pa bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekal največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Ta bo v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, že štirinajstič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah, ponujal pa bo tudi več kot 120 delovnih mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.

Preberi »

10 prijemov za lažje delo z zoprnim šefom

Ste že kdaj naleteli na osebo, ki ni primerna za položaj šefa, je obsedena sama s seboj, trdo dela samo, kadar jo drugi opazujejo, še hitreje si prilasti zasluge drugih, kadar so stvari opravljene dobro, oziroma jim naprti krivdo, kadar niso?

Preberi »

Veščine za uspešno razreševanje sporov na delovnem mestu

Prav vsak med nami se je na delovnem mestu že kdaj srečal s konfliktom. Do nesoglasij prihaja v različnih okoliščinah, končni rezultat pa so lahko prepiri med sodelavci. Seveda ni treba posebej poudarjati, da prav nesoglasja na delovnem mestu najbolj vplivajo na (ne)produktivnost zaposlenih. Kako torej nesoglasja obvladati oziroma jih preprečiti?

Preberi »

Uporabite vrzeli v življenjepisu sebi v prid

Vsakomur se lahko pripeti, da zaradi različnih razlogov določenih obdobjih svojega življenja ostane brez zaposlitve. V času epidemije koronavirusa pa so »luknje« v življenjepisu na račun čakanja na delo, dopusta ali odpuščanja, še toliko pogostejše. Če iščete zaposlitev, v vašem CV-ju pa so »luknje«, daljše od treh mesecev, se pripravite, da boste to čim bolje pojasnili že sproti v spremnem pismu ali pa kasneje na razgovoru. Same vrzeli niso bistvenega pomena za zaposlitev, je pa ključno, kako jih pojasnite. Da bi se lahko na tovrstna vprašanja kar najbolje pripravili, je spodaj nekaj nasvetov, kako nasloviti to temo.

Preberi »

5 načinov, da prepričate s telesno govorico

Veste, kako najbolje prepričati na razgovoru za službo, pa tudi na poslovnem srečanju, sestanku ali v vsakdanu? Ne, ne govorimo o tem, da ste spretni z besedami, temveč o govorici telesa. V tokratnem zapisu vam predstavljamo nekaj nasvetov in preprostih trikov, kako ustvariti nepozaben prvi vtis in tudi neverbalno obvladati situacijo.

Preberi »

8 nasvetov, kako si izpogajati boljšo plačo

Za mnoge iskalce zaposlitve je najtežji del postopka pogovor o plači in plačnih pričakovanjih. To neprijetnost nekateri delodajalci naslovijo na začetku, ob objavi razpisa ali oglasa za delovno mesto, kjer je ta informacija že takoj vključena. Veliko pogostejša praksa pa je, da poleg ponudbe za delo ni navedenega tudi plačila zanj.

Preberi »

Na kariernem sejmu bo nove kadre iskalo več kot 90 podjetij

Cankarjev dom v Ljubljani bo danes gostil Karierni sejem zaposlitvenega spletnega portala Moje delo. Nove zaposlene bo iskalo več kot 90 domačih in tujih podjetij, obiskovalce pa čakajo tudi predavanja in delavnice o poslovni komunikaciji, mreženju, vztrajnosti, samozavesti in kreativnosti.

Preberi »