interventni zakon

Novi interventni zakon v veljavi, novi boni v kratkem

Potem ko so poslanci v torek sklenili, da na novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji ni mogoče razpisati referenduma, je bil še isti dan objavljen v uradnem listu in od danes velja. Na voljo je tako novih 243,5 milijona evrov pomoči, tokrat namenjene predvsem turizmu in povezanim panogam. V kratkem bodo vsi prebivalci prejeli tudi nove bone.

Preberi »

Sekcija za fitnes: “Ob pregledu osnutka zakona smo (ponovno) prejeli klofuto. Vlada nas je kot panogo izvzela iz pomoči”

Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) navaja, da je njihova panoga izpadla iz interventnega zakona za pomoč turizmu oz. devetega protikoronskega zakona. “Fitnes pojavne oblike so vsekakor del turizma,” so zapisali in poudarili, da je bil izpad prihodkov pri njih 75- in večodstoten.

Preberi »

Danes nova izplačila na podlagi interventne zakonodaje

Zavod za zaposlovanje bo danes upravičencem na podlagi interventne zakonodaje nakazal skupno 10,6 milijona evrov za subvencioniranje skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo ter za nadomestila zaradi karantene. Dosedanji skupni znesek izplačil iz tega naslova bo dosegel 323,2 milijona evrov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.