Bomo letos prejeli nove turistične bone? Interventni zakon za turizem v kratkem na vladi

Predlog interventnega zakona za gostinstvo in turizem je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa bi ga lahko obravnavala že ta ali pa prihodnji teden. Kot je včeraj za STA povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, trenutno preigravajo nekatere nove ideje za pomoč tej v epidemiji covida-19 najbolj prizadeti panogi.
Počivalšek

Po besedah gospodarskega ministra se v medresorski obravnavi opredeljujejo do nekaterih idej, s katerimi želijo dodatno pomagati vsem udeležencem v tej storitveni dejavnosti. Prizadevajo si, da bi bil interventni zakon sprejet zelo hitro. “Če to ne bomo uspeli v tem tednu, pa bomo skoraj zagotovo z njim prišli na vlado v naslednjem tednu,” je dejal Počivalšek.

Po pisanju današnjega Dela naj bi sicer predlog interventnega zakona predvideval tudi izdajo novih turističnih bonov, ki pa bi jih bilo mogoče porabiti tudi za druge storitve, ne le za prenočitev z zajtrkom. Počivalšek tega za STA sicer ni ne potrdil ne zanikal, dejal je le, da “delajo na novih in zanimivih idejah” in da je treba počakati, da vse predloge razdelajo do konca.

S predlogom za uvedbo novih turističnih bonov se morata sicer strinjati še minister za finance in vlada. Kolikšno vrednost bona naj bi prejel vsak prebivalec Slovenije, za zdaj še ni znano, omenja pa se, da naj bi bila ta vsota nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov, je danes še poročal časnik Delo.

Prav tako naj bi po neuradnih informacijah Dela lanski turistični boni ostali v veljavi.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.