dobrodelna akcija

Tudi na Koroškem sprejem za humanitarca Deželaka junaka

Začela se je že sedma dobrodelna akcija Deželak Junak. Radijski voditelj Miha Deželak je “poletel” na pot po Sloveniji, ki jo bo prekolesaril v desetih dneh. Skupaj s poslušalci Radia 1 bo zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, da bodo lahko uživali na morskih počitnicah. Deželak se bo ustavil tudi na Koroškem.

Preberi »

Do zastonj kave tudi na Koroškem

Danes bo v mariborski Moji kavarni ob 14.30 uri potekal pogovor ob kavi, s katerim bodo obeležili začetek globalne pobude „Recite živjo”, ki bo od 1. do 6. junija potekala po vsem svetu, tudi v na Koroškem. Cilj pobude, ki jo organizira podjetje Julius Meinl, je z drobnim trenutkom naključne prijaznosti omiliti posledice epidemije, ki nas je v preteklih mesecih prikrajšala za nešteto priložnosti za drobne trenutke, ki nam lepšajo vsakdan.

Preberi »

Postanite dobrodelni Valentinčki: Pomagajte zbrati pol tone čokolade za družine v stiski

Prava ljubezen traja več kot en zmenek in pravi izkaz ljubezni več kot en dan. Zato valentinovo ni le praznik zaljubljencev, temveč je lahko tudi praznik medsebojne pomoči in podpore. S pol tone čokoladnih dobrot, ki so simbol naklonjenosti, a si jih mnoge družine v stiski ne morejo privoščiti niti za najmlajše, bodo Gorenjc, Gorenjka in Anina zvezdica poskrbeli, da bo začetek pomladi za marsikoga mnogo lepši. Dobrodelni Valentinčki pa lahko postanete tudi vi!

Preberi »

Slovenjgraški šolarji hrvaškim sovrstnikom poslali paketke sreče

Kot smo že poročali, so takoj po uničujočem potresu na Hrvaškem tudi posamezniki na Koroškem pristopili k akciji zbiranja humanitarne pomoči za prizadete. Pobudnik akcije je Erih Berlič, ki je z zbiranjem stvari za pomoči potrebnim začel že 30. decembra. Prva pošiljka je že bila dostavljena na potresno območje na Hrvaško, druga pa je šla na pot danes.

Preberi »

Pomagajmo štiriletnemu Galu iz Pameč

Družina Hirtl iz Pameč pri Slovenj Gradcu je v stiski, njihov štiriletni Gal je otrok s posebnimi potrebami in gibalno oviran, potrebuje dodatne terapije, ki pa jih starši sami ne morejo zagotoviti. Družini Hirtl lahko pomagamo z nakazanimi sredstvi, prostovoljne prispevke pa lahko oddate tudi ob jaslicah, ki jih vsako leto postavi družina iz Slovenj Gradca.

Preberi »