Search
Close this search box.

PGD Slovenj Gradec s pojasnilom o lažeh, ki se širijo po družbenih omrežjih

V PGD Slovenj Gradec so se oglasili s pojasnilom o napačni informaciji glede zbiranja sredstev za Mežiško dolino, ki je pričela krožiti po Facebooku.

Z dobrodelno akcijo, ki je potekala zadnjih nekaj dni za vse prizadete v Mežiški dolini, je bilo zbranih več kot 50 ton različnih sredstev, vključno s hrano, pijačo, oblačili, orodjem, opremo za sanacijo in hrano za živali. Vsa zbrana sredstva so bila dostavljena v logistični center v PGD Slovenj Gradec, kjer so gasilci in prostovoljci poskrbeli za pregled, tehtanje, pakiranje in pripravo na prevoz s helikopterjem.

V PGD Slovenj Gradec pri tem opozarjajo, da je bila organizacija dela zavidanja vredna. Drži, da je količina zbranih sredstev presegla kapacitete njihovih skladišč, vendar so do prevoza na letališče v Mislinjski Dobravi v sodelovanju s CŽ Slovenj Gradec, organizirali dodatna skladišča. Pri tem so jim prostore odstopili v Koroških pekarnah na Kidričevi, pa tudi gasilski kolegi v Golavabuki. Kot kaže, je bil ravno to povod za napačno interpretacijo besed prostovoljcev.

Sistem skladiščenja je z namenom sprotnega sledenja količini in potrebam na terenu točno določen in utečen. V skladu s tem so v skladišču v PGD Slovenj Gradec shranjena oblačila, zaščitna sredstva in higienski pripomočki, v Koroških pekarnah hrana, v Golavabuki pa pijača.

Vse beležke, zapisi in popisi zbranih sredstev so v PGD Slovenj Gradec skrbno shranjeni, med drugim tudi zato, ker morajo občini dnevno oddajati končna poročila. V kolikor obstaja bilo kakšen sum ali dvom v njihovo poštenost, pa pri PGD Slovenj Gradec pravijo, da vso dokumentacijo z velikim veseljem tudi pokažejo.

Dogodki

V PGD Slovenj Gradec so se oglasili s pojasnilom o napačni informaciji glede zbiranja sredstev za Mežiško dolino, ki je pričela krožiti po Facebooku.