Na dobrodelnem turnirju znanih Korošcev zaigrali tudi Lesjakova, Klugler in Lenart (VIDEO in FOTO)

Danes so v slovenjgraški športni dvorani organizirali dobrodelni športni dogodek, turnir znanih Korošcev v malem nogometu, na katerem so zbirali tudi donatorska sredstva, humanitarni material in druge artikle, ki bodo v pomoč ukrajinskim beguncem pri omilitvah posledic razselitve zaradi vojne.

Prisotne na dobrodelni prireditvi je nagovoril župan Tilen Klugler, ki se je vsem zahvalil za udeležbo, pomoč in dobrodelnost. Poseben pozdrav in dobrodošlico pa je namenil obiskovalcem iz Ukrajine, ki so organizatorjem dogodka in županu izrekli tudi zahvalo v slovenskem jeziku.

Organizatorji dogodka so dogajanje popestrili tudi s kulturnim in glasbenim programom. Med drugim so lahko obiskovalci prisluhnili Dunji, Milanu Kamniku in učencem slovenjgraške glasbene šole.

VIDEO: Posnetek dobrodelnega dogodka v Slovenj Gradcu

Na parketu so se poleg nogometašev oziroma članov različnih športnih klubov za žogo “podili” tudi županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak, župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, poslanec v državnem zboru Jože Lenart in predsednik Judo kluba Acron Ruslan Yankovskyy

Prijateljsko tekmo, ki se je končala z rezultatom 4:4, pa si je poleg svetnikov MO Slovenj Gradec in številnih kandidatov za poslance na letošnjih državnozborskih volitvah ogledal tudi aktualni poslanec Jani Prednik.

Pri tem naj še omenimo, da so na transakcijski račun, ki je posebej odprt z namenom zbiranja pomoči za Ukrajino zbrali 4000 evrov, na današnji tekmi pa je donacijo v vrednosti 300 evrov organizatorjem dobrodelne akcije predal tudi direktor podjetja Kovinarstvo Meh, Ivan Meh.

FOTOGALERIJA

Dogodki