Search
Close this search box.

Za v. d. strokovne direktorice slovenjgraške bolnišnice imenovana Natalija Krajnc

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je na današnji seji uradno seznanil z odstopom dosedanje strokovne direktorice bolnišnice Jane Makuc in za v. d. strokovne direktorice na predlog direktorja bolnišnice Janeza Lavreta imenoval Natalijo Krajnc. V bolnišnici trenutno zdravijo 20 bolnikov s covidom-19 in načrtujejo selitev tega oddelka.

Dosedanja strokovna direktorica slovenjgraške bolnišnice Jana Makuc je skladno s predhodnimi napovedmi odstopila po tistem, ko je svet bolnišnice na januarski seji za direktorja imenoval Janeza Lavreta. Makučeva je kot razlog za odstop navedla izgubo zaupanja do Lavreta. Ta je mesto strokovne direktorice ponudil pediatrinji in specialistki otroške nevrologije Nataliji Krajnc, ki je od leta 2016 zaposlena v slovenjgraški bolnišnici, pred tem pa je dobrih 20 let delala v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Svet zavoda je Krajnčevo za v. d. strokovne direktorice imenoval s petkom, in sicer za največ eno leto, v tem času bo objavljen razpis. V predstavitvi pred svetom zavoda in tudi v izjavi za medije se je Krajnčeva zavzela za nadaljevanje že doslej po njeni oceni dobrega strokovnega dela bolnišnice. Želi si dobrega sodelovanja z zaposlenimi in že dosedanjimi predstojniki oddelkov, s katerimi bo opravila pogovore o njihovem nadaljnjem delu.

Svet zavoda se je danes seznanil tudi z januarja podanim odstopom člana in dosedanjega predsednika sveta zavoda Simona Jevšinka. Po njegovem odstopu je vlada za preostanek mandata do 23. oktobra letos kot predstavnika ustanovitelja v svet imenovala Ksandija Javornika, ki je postal tudi novi predsednik sveta zavoda slovenjgraške bolnišnice.

Člani sveta zavoda so se seznanili z bolnišničnimi podatki glede covida-19. V bolnišnici imajo trenutno hospitaliziranih 20 covidnih bolnikov, trije bolniki so v enoti intenzivne terapije, hospitalizirana pa sta še dva bolnika, ki sta sicer že prebolela covid-19.

V zvezi s tem je Lavre danes povedal, da se pojavlja velika potreba predvsem na internem oddelku po hospitalizacijah bolnikov, ki so ali preboleli covid-19 ali imajo druge težave. Med drugim zato, ker je obravnava bolnikov, ki so preboleli covid-19, zahtevnejša, bolnišnica na internem oddelku, kjer je zdaj urejen oddelek za bolnike s covidom-19, potrebuje dodatne posteljne zmogljivosti. Oddelek za covidne bolnike bo zato uredila v tretjem nadstropju kirurškega bloka.

Lani so v slovenjgraški bolnišnici okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 294 zaposlenih, letos do srede pa še dodatno pri 30 zaposlenih, ki so se po Lavretovih besedah v zadnjem času večinoma okužili v domačem okolju.

V slovenjgraški bolnišnici se je več kot 55 odstotkov zaposlenih odločilo za cepljenje s cepivom proti covidu-19. Skupno bo cepljenih 543 zaposlenih, od tega je trenutno dva odmerka cepiva že prejelo 417 zaposlenih, 52 zaposlenih pa enega, ostali na cepljenje še čakajo.

Slovenjgraška bolnišnica je lani na bolnišničnem delu imela 80-odstotno realizacijo programa, na ambulantni dejavnosti pa je bil lani izpad programa od 40- do 45-odstoten, je povedal Lavre.

Preberite še: Lavre predstavil načrte s slovenjgraško bolnišnico in spregovoril o imenovanju strokovnega vodstva

Dogodki

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je na današnji seji uradno seznanil z odstopom dosedanje strokovne direktorice bolnišnice Jane Makuc in za v. d. strokovne direktorice na predlog direktorja bolnišnice Janeza Lavreta imenoval Natalijo Krajnc. V bolnišnici trenutno zdravijo 20 bolnikov s covidom-19 in načrtujejo selitev tega oddelka.