Search
Close this search box.

seja

Plače javnih uslužbencev z junijem višje

Državni zbor je s 63 glasovi za in nobenim proti sprejel spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki usklajujejo plače zaposlenih v javnem sektorju z rastjo cen življenjskih potrebščin. V skladu z dogovorom s sindikati javnega sektorja se bodo plače javnih uslužbencev z junijem zvišale za 3,36 odstotka.

Preberi »

Za v. d. direktorja slovenjgraške bolnišnice imenovan Ksandi Javornik

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je danes za v. d. direktorja bolnišnice imenoval dosedanjega pomočnika direktorja bolnišnice Ksandija Javornika. Ta bo mandat v. d. direktorja nastopil 14. marca. Dosedanjemu direktorju Janezu Lavretu, ki je podal odstop, namreč mandat preneha 13. marca, je STA sporočil predsednik sveta zavoda Primož Stošicki.

Preberi »

Po podanem odstopu svet slovenjgraške bolnišnice razrešil Lavreta

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je na seji seznanil z odstopno izjavo direktorja bolnišnice Janeza Lavreta in ga razrešil. Soglasje k razrešitvi mora podati še vlada. O v. d. direktorja bolnišnice bo svet zavoda odločal na nujni seji. Lavre je v pojasnilih odstopa navedel tudi neodzivnost ustanovitelja glede pomembnih točk za bolnišnico.

Preberi »

Koroški župani o regionalnem razvoju, ki pa ne zajema vseh potreb občin

Koroški župani so se na današnji seji sveta regije seznanili s postopki priprave dogovora za razvoj regije, v okviru katerega bodo lahko koroške občine za obdobje 2021-2027 črpale okoli 21 milijonov evrov. Ob tem so župani nekaterih manjših občin opozorili, da s svojimi projekti sploh ne morejo sodelovati, drugi so postopke ocenili kot prepočasne.

Preberi »