seja

Vlada ruskim letalom prepovedala uporabo slovenskega zračnega prostora, za pomoč prebivalcem Ukrajine pa namenila 100.000 evrov

Vlada je na današnji 338. dopisni seji sprejela več sklepov. Zaradi ruske invazije na Ukrajino je vlada na današnji dopisni seji prepovedala uporabo slovenskega zračnega prostora letalom, ki so registrirana v Rusiji, in operatorjem s sedežem v Rusiji, ki jim je licenco izdal pristojni ruski organ. Mednarodnemu odboru Rdečega križa je namenila humanitarni prispevek v višini 100.000 evrov za pomoč prebivalcem Ukrajine.

Preberi »

Vlada sprejela dopolnitev odloka o izpolnjevanju PCT pogoja

Volivcem na upravni enoti pri oddaji podpisov podpore za kandidatne liste za prihajajoče parlamentarne volitve po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), je po dopisni seji sporočila vlada. Pri tem pa za posameznike ostaja obvezno nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok in upoštevanje medosebne razdalje.

Preberi »

Vlada soglaša z dopolnili k predlogu PKP10

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlaganimi dopolnili k predlogu zakona o dodatnih ukrepih zaradi posledic covida-19 ter sprejela odzivno poročilo na revizijsko poročilo računskega sodišča, so sporočili z vlade. Za proizvodnjo elektronskih sklopov FTA 2 bo vlada prispevala 1,37 milijona evrov, so še sklenili na današnji seji.

Preberi »

Komunala Slovenj Gradec v 2022 malenkost zvišuje nekatere cene

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so se danes seznanili s poslovnim načrtom Komunale Slovenj Gradec za 2022 in novimi cenami. Zaradi dražje elektrike bosta s 1. januarjem za od dva do 5,5 odstotka dražji oskrba z vodo in čiščenje odpadne vode. Za pet odstotkov bo dražje tudi ogrevanje. Slovenjgraški svetniki so potrdili tudi proračun za 2022.

Preberi »

Vlada ni zaostrila covidnih ukrepov, v pripravi priporočila glede organizacije sejmov in prireditev v prazničnem času

Vlada na današnji seji ni spremenila oz. zaostrila ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, je po seji povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Pripravljajo pa skupna priporočila glede organizacije sejmov in prireditev v času božično-novoletnih praznikov. Priporočila po njegovih besedah pripravlja ministrstvo za gospodarstvo.

Preberi »

Vlada danes o proračunih za leti 2022 in 2023. Na mizi predlog o zvišanju zgornje meje izdatkov na 13,30 milijarde evrov

Vlada bo na današnji seji obravnavala proračunske dokumente za leti 2022 in 2023, ki jih mora DZ v potrditev predložiti do 1. oktobra. Že spomladi je odločila, da bodo prihodnje leto še veljale izjemne okoliščine zaradi covida-19, ki dopuščajo primanjkljaj, nato pa naj bi se vrnili na pot postopnega uravnoteženja salda državnega proračuna.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.