bolnica

Del sveta slovenjgraške bolnišnice še naprej nezadovoljen s poslovanjem bolnišnice: “Ladja finančno tone, stvari je treba rešit”

Že tretjo sejo zapored je v torek del članov sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec iz vrst predstavnikov ustanovitelja izražal nezadovoljstvo s poslovanjem bolnišnice, ki je še naprej v rdečih številkah. Po zdajšnjih ocenah vodstva bolnišnice bi ta uravnoteženo poslovanje dosegla maja prihodnje leto, a del sveta zavoda v to dvomi.

Preberi »

Novost ob sprejemu bolnika v bolnišnico

Na ministrstvu za zdravje so po zamenjavi identitete dveh bolnikov v celjski bolnišnici pripravili smernice za prepoznavo bolnikov. Te predvidevajo identifikacijo bolnika z osebnim dokumentom ob njegovem sprejemu in premestitvi, pa tudi nošnjo identifikacijskih zapestnic ves čas obravnave in v primeru kasnejšega zdravljenja v bolnišnici.

Preberi »

Niso jih obvestiti, da voda ni pitna, zdaj so pristali v bolnišnici

Celjska bolnišnica je danes sprejela 10 bolnikov iz Spodnje Savinjske doline zaradi prebavnih težav. Pri dveh bolnikih je bil izoliran črevesni virus, nihče izmed sprejetih ni v življenjski nevarnosti, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Celje. Vzrok naj bi bila oporečna pitna voda, o čemer prebivalci niso bili obveščeni.

Preberi »