bolnica

V soboto potrdili 548 novih okužb, na Koroškem 12

V soboto so v Sloveniji opravili 2864 PCR testov in ob tem potrdili 548 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih PCR testov je bil 19,1-odstoten, je na Twitterju objavila vlada. Drugi dan zapored se je znižalo sedemdnevno povprečje potrjenih okužb. To po podatkih vlade znaša 903, dan prej je znašalo 927.

Preberi »

V slovenjgraški bolnišnici pripravljajo druge prostore za covidne bolnike

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec bodo predvidoma do konca aprila zaključili z deli v 3. nadstropju starega kirurškega bloka, kjer prostore urejajo za sprejem do 50 bolnikov s covidom-19, ki ne potrebujejo intenzivne terapije. Trenutno imajo te bolnike na internem oddelku. Tam je danes 15 bolnikov s covidom-19, še dva sta na intenzivni terapiji.

Preberi »

Poklukar: Za spremljanje cepljenja v pripravi aplikacija, z bolnišnicami pogovori za zagotovitev dodatnih intenzivnih postelj

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes obiskal infekcijsko kliniko UKC Ljubljana. Kot je dejal ob tej priložnosti, potrebe po intenzivnih posteljah rastejo bistveno hitreje kot v drugem valu, zato so govorili o zagotovitvi zadostnih kapacitet. Se je pa minister dotaknil tudi področja cepljenja in pojasnil, da je v pripravi posebna aplikacija.

Preberi »

Lejko Zupančeva: V tretjem koronskem valu v bolnišnicah mlajši bolniki, srednja starost na intenzivi 65 let

V tretjem koronskem valu se znižuje starost hospitaliziranih covidnih bolnikov, je na vladni novinarski konferenci navedla predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc. Srednja starost bolnikov na intenzivni negi je tako s 70 let v drugem valu padla na 65 let.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun