Search
Close this search box.

Muce Copatarice novorojenčkom podarile kolekcijo v pomladnih barvah (FOTO)

Muce copatarice so tudi letos pridno pletle in poskrbele, da bo novorojenčkom, rojenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vedno toplo.

Srčne pletilje programa »Pletem in razveseljujem« nikoli ne počivajo. Njihove zlate pletilke so napletle čudovito kolekcijo spomladanskih barv za novorojenčke, ki so se rodili v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

“Srčno se zahvaljujemo pridnim Mucam Copataricam, ki so našo porodnišnico obdarile z novo zalogo kapic in copatk,” so zapisali na Facebook strani Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Pri tem so še dodali: “S tako lepimi darili pa tudi mamicam obarvajo dneve z veseljem.”

Skupinico srčnih pletilj sestavlja 11 članic, ki izhajajo iz različnih koroških občin, vsem pa je skupno, da rade pletejo in razveseljujejo ne samo novorojenčke, temveč tudi starostnike, saj za njih pletejo nogavice, odejice…. Delujejo pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocisa.

Njihovo delo je občudovanja vredno, saj zato porabijo veliko prostega časa, letno napletejo 1100 copatkov samo za Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, vendar ob vsem tem neizmerno uživajo.

Muce Copatarice porabijo ogromno volne, v poletnih mesecih uporabljajo za copatke bombažno volno, zato prosijo zanjo. Vsak klopčič volne ali druge vrste pomoči bo razveselil pletilje.

Informacije o darovanju volne so na voljo na Mocisu, na tel. številki 02 88 46 400.

Fotogalerija

Dogodki

Muce copatarice so tudi letos pridno pletle in poskrbele, da bo novorojenčkom, rojenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vedno toplo.