Search
Close this search box.

Vrtovec: V mojem mandatu bo izdana še ta pika na i, poroštveni zakon za preostanek 3. razvojne osi. “Imeli bomo cesto” (VIDEO in FOTO)

Uprava družbe Dars si je danes z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem ogledala potek del na severnem delu tretje razvojne osi, na odseku hitre ceste med Velenjem in Šentrupertom, na lokaciji Jenina in na lokaciji Gaberke.

Predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak je danes dejal, da so na Darsu zadovoljni, saj dela potekajo v skladu s terminskimi načrti.” Počasi zaključujemo dela na sklopu Gaberke, dela na sklopu Janina pa potekajo nemoteno.”

VIDEO: Izjava – predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak

Hkrati so vložili zahtevo za pridobitev gradbenih dovoljenj za še dodatne 4 sklope, to so Škale, Škalsko jezero, Velunja in pa Konovo je pojasnil Hajdinjak, ki pričakuje, da če ne bo večjih zapletov, da bodo še letos pridobili gradbena dovoljenja in tako lahko dela začeli tudi na teh odsekih.

VIDEO: Izjava – minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec

Da dela na gradbišču severnega dela 3. razvojne osi potekajo odlično, je dejal tudi minister Jernej Vrtovec. Odsek Jenina bo po njegovih besedah končan v skladu s časovnico, tudi dela na odseku Gaberke bodo kmalu zaključena. “Vse stvari potekajo res super,” je bil ob današnjem ogledu navdušen minister. Povedal pa je še, da najbolj večji in najbolj zahtevni deli šele prihajajo, “najbolj finančno ocenjeni” in optimistično napovedal, da se geslo “hočmo cesto”, spremeni v “imeli bomo cesto”.

VIDEO: Izjava – minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je spregovoril tudi o poroštvenem zakonu

Pri tem naj spomnimo, da sta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik odbora za gradnjo tretje razvojne osi Matic Tasič ta teden v odprtem pismu premierja Janeza Janšo pozvala, naj pospeši postopke za sprejem poroštvenega zakona za odsek hitre ceste Šentrupert-Velenje. Menita, da bi bilo treba ta odsek zgraditi hkrati z odsekom Velenje-Slovenj Gradec, o čemer smo poročali TUKAJ.

Minister Vrtovec pa je danes v izjavi za medije dejal, da je bil le ta danes vložen v vladno proceduro. Po sprejetju na vladi, bo šel zakon po nujnem postopku v parlament in “poroštvo je dano”, je napovedal minister. Vlada bo o njem sicer odločala prihodnji teden. Ob tem je še spomnil, da poroštveni zakon zajema tudi južni del tretje razvojne osi (od Osredka do Malin), del podravske hitre ceste (Ormož-Gorišnica, Gorišnica-Markovci) in širitev dela ljubljanske obvoznice (od Kosez do Kozarij) v šestpasovnico. 

Župan Velenja Peter Dermol pa jedanes dejal, da je odločitev o poroštvenem zakonu za občino zelo pomembna. Zavedamo se, da Velenje ničesar ne pridobi, če zgradimo samo avtocesto do Slovenj Gradca,” je dodal.

Dermol je v izjavi ob začetku gradnje kolesarskih povezav Velenje-Mislinja in Velenje-Dobrna v Hudi luknji še pozval poslance državnega zbora, naj podprejo poroštveni zakon. Od infrastrukturnega ministrstva pa pričakuje, da bo letos začelo prenovo Kidričeve in Škalske ceste, ki sta v zelo slabem stanju zaradi tovornega prometa.

FOTOGALERIJA

Vir: STA

Dogodki

Uprava družbe Dars si je danes z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem ogledala potek del na severnem delu tretje razvojne osi, na odseku hitre ceste med Velenjem in Šentrupertom, na lokaciji Jenina in na lokaciji Gaberke.