cesta

Cesta Prevalje – Leše ponovno odprta

Na spletni strani Občine Prevalje so danes objavili preklic začasne prepovedi uporabe občinske ceste za vse vrste vozil na kategorizirani občinski cesti LC 350 271 cesta Prevalje – Leše.

Preberi »

Vozniki naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah, prihaja tudi do zdrsov

Zaradi nizkih temperatur se ponekod po državi pojavlja možnost poledice, poroča prometnoinformacijski center. Na širšem območju Šentjurja in relaciji Šentjur-Dobje je več voznikov poročalo o spolzkem cestišču, tri vozila so zapeljala z vozišča, so sporočili s Policijske uprave Celje, kjer voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram.

Preberi »

Za naložbe na državnih cestah letos 253, prihodnje leto 295 milijonov evrov

Direkcija za infrastrukturo je v letošnjem proračunu kot upravljavec skoraj 6000 kilometrov glavnih in regionalnih cest imela na voljo nekaj manj kot 253 milijonov evrov. V naslednjem letu ima za svoje projekte zagotovljenih slabih 295, v letu 2022 pa malenkost pod 298 milijoni evrov. Podobne številke napovedujejo tudi v naslednjih letih.

Preberi »

Z Breznice nad Prevaljami v dolino le z motorno žago v avtu

Če ste se v teh dneh odpravili na sprehod v naravo in je vas pot zanesla na Breznico nad Prevaljami, ste lahko naleteli na pravo zimsko idilo, ki pa na koncu le ni tako pravljična, kot je videti na prvi pogled. Pod težo snega in ledu ves čas poka drevje, veje se lomijo, cesta je večkrat neprevozna, domačini se na pot odpravijo kar z motorno žago v avtu.

Preberi »

2.286 dni do prve lopate

Minilo je 2.286 dni preden so v Gaberkah pri Šoštanju zasadili prvo lopato za gradnjo severnega dela tretje razvojne osi. Zamisli o izgradnji tretje razvojne osi so sicer stare pol stoletja, Korošci pa si zanjo glasno prizadevajo zadnjih 16 let. Med najbolj glasnimi podporniki hitre ceste proti Koroški je zagotovo Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, na čelu z Aljažem Verhovnikom in Andrejem Grobelnikom, katerima boste lahko že ta teden v živo prisluhnili na našem spletnem portalu.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun