cesta

Vlada za proračunsko financiranje predvidela še vrsto projektov, 25 jih je spremenila. Med temi je tudi rekonstrukcija ceste Mežica-Črna

Vlada je na današnji seji v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrstila vrsto investicijskih projektov, ki bodo tako deležni proračunskega financiranja. Obenem je za vrsto projektov potrdila spremembe na podlagi novelacije investicijske dokumentacije in tudi občutnega dviga cen v gradbeništvu v zadnjem času.

Preberi »

DZ potrdil poroštveni zakon za tretjo razvojno os

DZ je danes s 60 glasovi za in enim proti sprejel nov poroštveni zakon za obveznosti Darsa. Na njegovi podlagi se bo financiralo avtocestne projekte na tretji razvojni osi in še nekaterih drugih odsekih v skupni vrednosti 785 milijonov evrov.

Preberi »

Vlada potrdila predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os

Vlada je potrdila predlog poroštvenega zakona za obveznosti Družbe za avtoceste v RS (Dars). Skupna vrednost projektov, za katere se bo z državnim poroštvom zadolžil Dars, je skoraj 785 milijonov evrov, pretežni del odpade na odsek Šentrupert-Velenje na severnem delu tretje razvojne osi in na odsek Osredek-Maline na njenem južnem delu.

Preberi »

Iz proračuna ravenske občine sredstva tudi za naložbo pri Prežihovi bajti. Med večje letošnje naložbe spadajo tudi sanacije plazov

Letošnji proračun Občine Ravne na Koroškem, ki so ga svetniki soglasno potrdili na zadnji seji, predvideva rekordnih 22 milijonov evrov odhodkov. Poleg dokončanja novega vrtca, sanacije plazov in cest ter gradnje centra KO-RA med večje naložbe spada obnova gospodarskega objekta pri Prežihovi bajti, spominskem muzeju Prežihovega Voranca.

Preberi »

To je razlog, da cesta proti Šentanelu še ni asfaltirana. Kdaj pa bo? (FOTO)

Sanacija ceste Štoper-Šentanel še vedno ni končana, kar je med občani povzročilo že precejšnjo jezo oziroma nezadovoljstvo. Dela bi morala biti namreč že v celoti zaključena, vendar ni tako. Zdaj se uporabniki omenjene ceste, kot pravijo, vozijo po luknjah in ne po cesti. Številni so se obrnili tudi na naše uredništvo, zato smo na občini preverili, kje se je zataknilo in kdaj bodo dela končana.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.