Gasilci so se urili za delo z motorno žago v nevarnih okoliščinah

Gasilska šola je v Izobraževalnem centru zaščite in reševanja na Igu v mesecu novembru 2021 izvedla tri pilotska urjenja na temo Tehnike dela z motorno žago v nevarnih okoliščinah.
DSC02556
Različne tehnike dela z motorno žago v nevarnih okoliščinah

Urjenje je bilo namenjeno poklicnim gasilcem, ki imajo opravljeno osnovno usposabljanje za tehnike dela z motorno žago in pri svojem delu uporabljajo motorno žago v nevarnih razmerah.

Cilj urjenja je bil obnoviti in izpopolniti znanje gasilcev za tehnike dela z motorno žago v nevarnih okoliščinah –  tehnike prežagovanja napetih lesnih vlaken hloda na simulatorju napetosti hlodovine. Udeleženci so se urili tudi za uporabo motorne rezalke – rezanje betonskih elementov in rezanje strešnih panelov na višini, so pojasnili pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

Pri urjenju je bil uporabljen simulator napetosti hlodovine. Za pomoč pri manipulaciji s hlodovino pa je bilo že uporabljeno hidravlično dvigalo novega tehnično reševalnega vozila TRV-D, ki so ga prevzeli pred enim tednom.

Vir: Izobraževalni center za zaščito in reševanje Republike Slovenije, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.