izobraževanje

Pričakovati je vladno potrditev sporazumov s Fidesom in Svizom

Čeprav parafirana sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides in s sindikatom Sviz na dnevni red današnje seje vlade nista uvrščena, je pričakovati, da bo vlada sporazuma na današnji seji obravnavala in tudi potrdila. Kaj konkretno prinaša dogovor s Fidesom, še ni znano, dogovor s Svizom pa pomočnicam vzgojiteljic prinaša štiri plačne razrede.

Preberi »

Zaključna konferenca Kariernega centra za mlade v Celju

Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS (krajše Društvo NOVUS) iz Velenja skupaj z vodilnim partnerjem, Fundacijo PRIZMA, ustanovo in ostalimi partnerji projekta »VšečKAM in GREM – Karierni center za mlade«, RIC-em Novo mesto in Podjetniškim inkubatorjem Kočevje, 25. avgusta 2022 na lokaciji Celjskega sejma, Modra dvorana, Dečkova cesta 1, 3000 Celje, med 10. – 14. uro organizira zaključno konferenco projekta.

Preberi »

Uspešno sodelovanje s kariernim centrom »VšečKAM in GREM« na dogodku Medobčinskega otroškega parlamenta

Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov Novus je neprofitna organizacija, ki uresničuje svoj namen delovanja z razvijanjem socialnih programov oziroma zagotavljanjem brezplačnih storitev za ranljive skupine prebivalstva in šolajočo mladino, s ciljem zagotavljanja podpore pri kariernem odločanju, mobilnosti oz. regijske pokritosti, enakosti, družbene pravičnosti, socialne vključenosti in višje kakovosti življenja. Pred kratkim so aktivno sodelovali na dogodku Medobčinskega otroškega parlamenta.

Preberi »