izobraževanje

Šolarji z vzhoda države v ponedeljek v šole, tisti z zahoda pa na počitnice

Po več kot štirih mesecih in po zimskih počitnicah se v ponedeljek v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem so se za šolarje na zahodu države začele enotedenske zimske počitnice. Slednji se lahko odpravijo tudi na smučišče, saj je odpravljena omejitev gibanja na občine in statistične regije.

Preberi »

Objavljen razpis za podelitev državnih nagrad na področju šolstva za leto 2021

Ministrstvo za izobraževanje je objavilo razpis za državne nagrade na področju šolstva za leto 2021. Nagrade podeljujejo za dosežke, ki pomembno prispevajo k razvoju pedagoške prakse in teorije ter kakovostnemu izobraževanju, utrjujejo varstvo človekovih pravic, omogočajo pozitivne vzgojne vplive šole in spodbujajo humanizacijo odnosov v šoli.

Preberi »

Sviz za čimprejšnje odprtje in normalizacijo delovanja vrtcev

Izvršilni odbor Sviza je na torkovi seji obravnaval tudi problematiko naraščanja števila otrok v vrtcih zaradi nujnega varstva. V sindikatu podpirajo pobudo po čimprejšnjem odprtju in normalizaciji delovanja predšolske vzgoje za vse otroke, ne le za otroke staršev, ki vrtec nujno potrebujejo zaradi narave svojega dela, so sporočili iz Sviza.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.