Search
Close this search box.

Šah ob kavi uspel. Zmago slavil Žan Lisec

Včeraj je Mladinski svet Ravne na Koroškem v prostorih Grajske časopisne kavarne Elenore organiziral amaterski hitropotezni šahovski turnir »Šah ob kavi«.

Sobota se je s svojim slabim vremenom izkazala kot idealen dan za šahovski turnir, hkrati pa je deževno dopoldne v prijeten ambient Elenore privabilo tudi nekaj gledalcev. Turnirja se je udeležilo 10 šahistov, med katerimi se je za najboljšega s 6 zmagami izkazal Žan Lisec, s pol točke manj je drugo mesto zasedel Žiga Bogataj, bronasta kolajna pa je pripadla Tomažu Piku.

Na turnirju ni manjkalo dobrih potez in napetih končnic, pri osredotočenju pa je pomagala tudi odlično pripravljena sveže postrežena kava, ki je bila za obiskovalce turnirja brezplačna.

“Ko je bila kava že spita in figure pospravljene, so šahisti izkazali željo, da si želijo še več podobnih družabnih dogodkov, zato si bomo prizadevali, da v prihodnje organiziramo še kakšnega. Želimo si, da bi Šah ob kavi postal podobno prepoznaven dogodek, kot sta denimo Miklavžev tek po cik-caku in Skok na Strojno,” so v sporočilu za javnost zapisali pri Mladinskem svetu Ravne na Koroškem.

Še zadnjič v sklopu tega turnirja bi se radi iskreno zahvalili kavi Lavazza za pomoč pri pripravi daril, šahovskemu klubu Fužinar za posojo šahov in ur, seveda pa Grajski časopisni kavarni Elenori za prostore in strežbo,” so dodali.

FOTOGALERIJA

Vsi rezultati so objavljeni nahttps://www.msr.si/2022/05/29/sah-ob-kavi-uspel/

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Včeraj je Mladinski svet Ravne na Koroškem v prostorih Grajske časopisne kavarne Elenore organiziral amaterski hitropotezni šahovski turnir »Šah ob kavi«.