Search
Close this search box.

Slovenjgraški nogometaši se pripravljajo na prihodnost

Zima na Koroškem se počasi poslavlja, sneg in posledično nepripravljenost igrišč, pa še vedno ovirata treninge naših mladih nogometašev, ki so tako že tretji mesec zapored vezani zgolj na krajše, do enourne, treninge v šolskih dvoranah.

Predvsem pri starejših selekcijah, ki že igrajo ligaška tekmovanja, je to velika prepreka do doseganja še boljših rezultatov, saj praktično vsa konkurenca dostopa, tudi v zimskem času, do zadostnih površin z umetno travo. Verjamemo obljubi, ki je bila s strani odgovornih podana staršem na našem poletnem srečanju, da je to zadnja zima, ko smo bili primorano improvizirati in se, več kot je to sprejemljivo, zanašati na finančne pomoči staršev in sponzorjev, da smo lahko občasno s pomočjo gostovanj pa le prišli do normalnega treninga na večjih površinah.

Ta vikend smo trideset naših fantov peljali v goste na Primorsko, kjer so nas toplo sprejeli in pomagali, da dva dni izkoristimo za dobre pripravljalne tekme in treninge na zunanjih površinah. Izkoristili smo vabilo NK Portorož – Piran in NK Dekani, da se dva dni družimo in skupaj opravimo trening tekme, kjer so priložnost dobili prav vsi zdravi igralci.

Zahvaljujemo se podjetju Avtoprevozništvo Jože Topler, s.p., ki je začutil potrebe našega društva in nas partnersko za dva dni odpeljal na Primorsko. Prvi dan smo se ustavili v Piranu, na prelepem igrišču na vrhu mesta ob obrobju prelepega obzidja. Z nasprotnikom smo odigrali dve prijateljski srečanji in po končanem druženju odhiteli v Lucijo, v Hostel Soline Portorož, kjer so nas namestili v svoje prostore in prijetno gostili naslednjih nekaj ur. Popoldne iste dne smo opravili še dodaten trening, v nedeljo zjutraj pa pred odhodom domov odšli še v prijetno naselje Dekani nad Koprom, kjer smo v družbi prijaznih in ustrežljivih domačinov odigrali dodatni dve prijateljski preizkušnji z domačimi fanti. Kot zanimivost naj navedemo, da imajo Dekani manj kot 2000 prebivalcev, pa imajo v prijetnem ambientu na voljo kar tri igrišča, med njimi dva z umetno travo. Po zaključku druženja so za nas lepo poskrbeli lastniki KAMPO BAR, saj smo v njihovih prostorih lahko opravili kosilo, fantje pa so imeli priložnost za dodatno spoznavanje s sovrstniki iz Primorske. Z igralci so ta vikend delali:  Slavko Javornik in Miha Navotnik in strokovni vodja Tomaž Lipnik.

Kot že rečeno, se želimo za izvedbo tega aktivnega vikenda zahvaliti staršem za kooperativnost in podporo, pav tako pa že navedenim poslovnim subjektom, ki so nam pri izvedbi pomagali s partnerskim pristopom.

Ta vikend rezultat ni bil v ospredju, je pa vseeno potrebno poudariti, da so fantje z vsakim treningom na zunanji površini bolj suvereni in samozavestni, tudi tokrat je bilo tako. Prav zanimivo je spremljati uživanje in hvaležnost teh mladih fantov, ki lahko odraščajo ob športu, ki jim ni zgolj igra, ampak že način življenja.

Besedilo: UO NŠ Slovenj Gradec

Dogodki

Zima na Koroškem se počasi poslavlja, sneg in posledično nepripravljenost igrišč, pa še vedno ovirata treninge naših mladih nogometašev, ki so tako že tretji mesec zapored vezani zgolj na krajše, do enourne, treninge v šolskih dvoranah.