Search
Close this search box.

Kje na Koroškem preživeti aktivne zimske počitnice?

V ponedeljek, 30. januarja se za otroke koroških osnovnih šol začenjajo enotedenske zimske počitnice. Da bi bile čimbolj brezskrbne, smo preverili, katere izmed počitniških aktivnosti so za otroke brezplačne.
Fotografija je simbolična

Zimske šolske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v letošnjem šolskem letu za polovico države začele 30. januarja, za drugo pa 6. februarja. Razlog za spremembo je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Planici med 21. februarjem in 5. marcem.

Ponudba aktivnih zimskih počitnic se od občine do občine razlikuje, mi smo jih zbrali na enem mestu.

Občina Ravna na Koroškem

Učenke in učenci iz Občine Ravne bodo letos lahko uživali v brezplačnih aktivnih zimskih počitnicah od 30. 1 do 3. 2. 2023, in sicer: brezplačno bodo lahko plavali v zimskem bazenu od 10. do 17. ure, v dvorani igrali namizni tenis ali le telovadili od 10. do 14. ure, organiziran bo tudi brezplačen plavalni tečaj za otroke od 1. do 4. razreda od 16. do 17. ure in od 17. do 18. ure. Obvezne prijave na telefon Tjaša 040 426 893. Lahko bodo tudi smučali na smučiščih na Poseki in na Rimskem vrelcu, s sabo potrebujejo le osebni dokument.

Smučišče Rimski vrelec ob tem sporoča, da je v času počitnic za otroke in dijake iz ravenske občine uporaba sedežnice brezplačna. To velja za vrtčevsko, osnovnošolsko in srednješolsko mladino. Prav tako to velja tudi za smučišče Poseka.

Občina Mežica

Iz Občine Mežice sporočajo, da bo letos občina osnovnošolskim otrokom zagotovila:

  • celodnevne vstopnice za smučanje na smučišču Poseka
  • celodnevne vstopnice za kopanje v zimskem bazenu Ravne na Koroškem
  • poldnevne vstopnice za smučanje na smučišču Črna na Koroškem

Občina Podvelka

Občina Podvelka financira tri smučarske karte učencem OŠ Brezno-Podvelka na smučišču Ribnica na Pohorju.

Občina Dravograd

V Dravogradu bodo otroci lahko brezplačno drsali od 30. 1. do 3. 2. 2023 od 10. do 12. ure. Prav tako si bodo lahko brezplačno izposodili drsalke. Na smučišču Bukovnik bodo otroci lahko smučali brezplačno od ponedeljka, 30.1. do petka, 3.2. med 10. in 16. uro. Na kegljišču v ŠC Dravograd bodo otroci lahko brezplačno kegljali 31.1. in 2.2. od 10:00 – 12:00, obvezno pa se je predhodno najaviti na tel. 031 477 004 pri g. Črnku. Za več informacij spremljate Facebook Dravit Dravograd.

Občina Radlje ob Dravi

V Občini Radlje od Dravi posebnih aktivnosti za osnovnošolske otroke ne planirajo, bodo pa v dogovoru z javnim zavodom Osnovna šola Radlje ob Dravi, enota Vrtca poskrbela za varstvo predšolskih otrok. 

Občina Mislinja

Občina Mislinja je pripravila nekaj zanimivih predlogov, da bodo počitniški dnevi aktivnejši in bolj pestri. Spust po belih strminah, kreativne dejavnosti, atletika ali drsanje, izbira je vaša…

Smučanje na Kopah: Za vse šolarje je na voljo enodnevna smuka z malico na Kopah. (za karto bo potrebno odšteti 5 €, del sredstev za ugodnejšo ceno pa prispeva Občina Mislinja). Prijave zbirajo na OŠ Mislinja do srede, 25. januarja 2023, do 12. ure. Karte bodo prijavljeni učenci prejeli v šoli v četrtek ali petek, 26. in 27. januarja 2023.

Ustvarjalne delavnice v Tisnikarjevi hiši v Mislinji: Kulturno društvo Jože Tisnikar Mislinja in Občina Mislinja za predšolske otroke in šolarje pripravlja ustvarjalne delavnice v Tisnikarjevi rojstni hiši v Mislinji, v sredo, 1. februarja 2023 od 10. do 12. ure. Na delavnice se lahko prijavite na e-naslovu: tisnikar.drustvo@gmail.com ali na tel. št. 041 978 549 do ponedeljka, 30. januarja 2023.

Zimske atletske urice: Atletske urice v sodelovanju z Občino Mislinja organizira Športno rekreativno društvo Dolič in so namenjene otrokom od 6. leta dalje. Udeleženci bodo ob igri spoznavali atletske vsebine in se preizkusili v različnih atletskih disciplinah. Brezplačne urice bodo potekale v ponedeljek, 30. 1. 2023 in v četrtek, 2. 2. 2023 od 16.00 do 17.00 ure v Centru za zdravje in šport v Mislinji.

Zimski Mislinjski mulc: V torek, 31. januarja 2023 organizirajo sankanje za predšolske otroke in šolarje. Več informacij o programu in aktivnostih boste seznanjeni na spletni strani občine in facebook strani Mislinjskega mulca.

Drsanje v Velenju: V Velenju imajo lepo urejeno drsališče, nanj se lahko podate v času zimskih počitnic tudi vi. Vstopnine ni, če pa si želite izposoditi drsalke, boste za to odšteli 3 €.

Župan Občine Mislinje je ob tem zapisal: “Vsem udeležencem ponujenih programov in hkrati tudi vsem tistim, ki boste počitnice preživeli po svoje, želim zdrava, razigrana in nepozabna zimska doživetja.

Mestna občina Slovenj Gradec

Športna zveza Slovenj Gradec skupaj s športnimi društvi med letošnjimi zimskimi počitnicami vabi vse šolske otroke Mestne občine Slovenj Gradec, da se priključijo različnim ponujenim aktivnostim. Večina programov je brezplačnih. Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na izvajalca programa.

V Športni dvorani Slovenj Gradec bodo potekale skupne športne aktivnosti od 30. 1. do 2. 2. 2023 od 9. do 12. ure. Lahko se boste preizkusili v plezanju, rokometu, nogometu, elementarnih igrah, atletiki, streljanju, judo, košarki ali v odbojki. Vabljeni vsi otroci, stari od 6. do 15. let.

Smučanje na Kopah: bo možno od ponedeljka 30. 1. do petka 3. 2. 2023. Cena karte z malico je 19,90 eur/ dan, brez malice 14,90 eur. Za vse otroke bo možen brezplačen prevoz tako za otroke kot za njihove spremljevalce. Odhod avtobusa izpred osnovnih šol po naslednjem razporedu: Podgorje (8:15), Sele (8:30), Pameče (8:45), Slovenj Gradec – Druga osnovna šola (9:00), Šmartno (9:15). Obvezne so predhodne prijave na rok.konecnik@sportnazveza.si.

Bazen Aqualatio – aktivne počitnice bodo potekale od 30. 1. do 3. 2. 2023 med 9. in 14. uro. Za otroke stare od 5 do 9 let je pripravljen pester program, ki vključuje športne aktivnosti, sprehode, ustvarjalne delavnice in kopanje na bazenu. Obvezna je predhodna prijava na bazen@spotur.si. Program je plačljiv.

Taborniki – zimovanje: Taborniki Roda Severni kurir se tudi letos odpravljajo na zimovanje, ki bo tokrat potekalo med 27. 1. in 29. 1. 2023 na Komisiji. Njihovi vodniki so tudi letos pripravili nepozabno dogodivščino za vse z željo po novih zimskih doživetjih. Obvezna prijava preko spleta na https://rsk.taborniki.si/.

Za tiste, ki bi počitnice raje preživeli na toplem, vam priporočamo, da se preizkusite v atletiki v Športnem centru Slovenj Gradec v torek in četrtek med 15.30 in 16.30 uro, v rokovanju z badmintonom v spoznavnih uricah v telovadnih prostorih Prve OŠ, oziroma kontaktirajte ŠD Sele-vrhe. Lahko se tudi prijavite na »Aktivno preživljanje šolskih počitnic s šahom«, ki ga organizira Šahovski klub Slovenj Gradec, na Celjski cesti 22 (nasproti Tuš marketa – bivši MKC). Vabijo vas, da se jim pridružite od ponedeljka, 30. 01. 2023, do petka, 03. 02. 2023. Igranje šaha bo potekalo od 16:00 do 17:00 ure. Za več informacije je vam na voljo Gregor 040-846-718 ali sahk.sg@gmail.com (*pokličite po 16.00 uri). Igranje tenisa bo možno od 30. 1. do 4. 2. 2023 v Tenis centru Murko. Informacije po mailu na tenis.murko@gmail.com. Lahko se boste preizkusili tudi v kegljanju, ki ga za vas organizirajo na Kegljišču v Slovenj Gradcu 30.1., 31.1., 2. 2. in 3. 2. 2023 med 10.30 in 12. uro.

Na vrsto bodo prišli tudi vsi ljubitelji konj, saj bo možno počitniško jahanje kar na dveh lokacijah in sicer: Cross Country Club Legen vsaki dan od 14. do 16. ure in Konjeniški klub L&L, ki organizirajo snežne konjeniške delavnice od 31. 1. do 2. 2. 2023 od 10. do 12. ure.

Občina Črna na Koroškem

Otroci OŠ Črna na Koroškem lahko brezplačno smučajo na smučišču Črna na Koroškem s sezonsko smučarsko karto, ki jo lahko še vedno naročijo v TIC Črna po ceni 30,00 €  kar predstavlja strošek izdelave karte. Prav tako lahko otroci OŠ Črna na Koroškem, ki nimajo sezonske smučarske vozovnice, v času počitnic na smučišču Črna na Koroškem smučajo po ceni 6,00 € za celodnevno vstopnico.

Na voljo je tudi doživljajsko počitniški paket za družine – SPUST PO JEKLENICI OLIMPLINE IN BREZPLAČNO 2 URNO SMUČANJE NA SMUČIŠČU ČRNA po ceni 40,00 na osebo(spusti po Olimpline bodo potekali v primeru zadostne udeležbe, v primernih vremenskih razmerah in ob izpolnjevanju pogoja fizične omejitve za spust, ki se nanaša na težo- minimalna teža udeleženca je 40 kg).
V času počitnic od ponedeljka, 30.1.2023 do petka, 3.2.2023 bodo od 9.00 do 12.00 ure potekale v Medgeneracijskem centru Plac brezplačne počitniške delavnice za osnovnošolce.

Prav tako bodo v času zimskih počitnic tudi otroci iz ostalih osnovnih šol po Sloveniji smučali na smučišču Črna na Koroškem po ceni 6,00 € za celodnevno vstopnico, družinam pa bo omogočen tudi doživljajsko počitniški paket s spustom po jeklenici in 2 urnem smučanju na smučišču Črna po ceni 40,00 € na osebo.

Informacije glede aktivnih zimskih počitnic v ostalih občinah bomo dopolnili takoj, bo bodo informacije na voljo.

Vir: Koroške občine

V ponedeljek, 30. januarja se za otroke koroških osnovnih šol začenjajo enotedenske zimske počitnice. Da bi bile čimbolj brezskrbne, smo preverili, katere izmed počitniških aktivnosti so za otroke brezplačne.