sneg

Vremensko pester vikend: Nevihte s krajevnimi nalivi, močnejšimi sunki severnega vetra in sodro. Ponekod sneg do nižin

Danes popoldne bo pretežno oblačno in vetrovno, na zahodu bo rahlo deževalo. Jutri nas bo od severa zajela izrazito hladna fronta. Vremenoslovci napovedujejo padavine ter okrepljen severni veter. Ker bo menjava zračne mase hitra, bo ozračje nestabilno, zato se bodo razvile tudi nevihte s krajevnimi nalivi, močnejšimi sunki severnega vetra in sodro. Ponekod bo lahko krajši čas snežilo tudi do nižin.

Preberi »

V snežnem plazu na Tirolskem pet mrtvih 

Na avstrijskem Tirolskem je v snežnem plazu danes umrlo pet ljudi. Še en član šestčlanske smučarske skupine je preživel in so ga odpeljali v bolnišnico, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedali pri policiji. Identiteta in narodnost žrtev še vedno nista znani.

Preberi »

Snežne plohe bodo v sredo pogostejše

V sredo se bodo tekom celotnega dne, predvsem v severni in deloma osrednji Sloveniji, pojavljale plohe, večinoma snežne. Plohe bodo lokalnega oz. krajevnega značaja. Večjih količin padavin ni pričakovati, lahko pa za kratek čas lokalno ponekod precej močno sneži in pobeli pokrajino, napovedujejo na Neurje.si.

Preberi »

V teh krajih bo zapadlo največ snega

Popoldne bo v severovzhodni Sloveniji občasno rahlo snežilo. Rahlo sneženje se bo ponoči prehodno razširilo nad večji del vzhodne Slovenije. Količina padavin bo zelo majhna.

Preberi »

Pretekla noč tudi s temperaturami pod minus 20 stopinj. V nedeljo ponekod sneg

Pretekla noč je bila ponekod zelo mrzla. Najhladneje je bilo v zatišnih legah in mraziščih na Notranjskem, Dolenjskem in Gorenjskem. Po podatkih portala Neurje.si so se temperature spustile tudi pod minus 20 stopinj Celzija. V Ljubljani so zjutraj izmerili minus 5,6 stopinje, v Kočevju minus 12,1, tudi na Obali se je ohladilo pod ledišče.

Preberi »

Največ novega snega je zapadlo na Gorenjskem in Notranjskem, ponekod motena dobava električne energije in poplave

Sneženje, ki je v sredo zajelo večino Slovenije, je že ponehalo, največ novega snega je zapadlo na Gorenjskem in Notranjskem. Zaradi burje so omejitve v prometu na vipavski cesti. Ponekod na Dolenjskem je zaradi novozapadlega snega motena dobava električne energije, pristojni težave odpravljajo. V Bertokih je strela udarila v večstanovanjsko hišo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.