Search
Close this search box.

Razmere na cesti: Sneg se ponekod oprijema cestišča (FOTO)

Marsikje na Koroškem smo se danes zbudili v zasneženo jutro.

Zima nas še ni zapustila. Na nekaterem predelu Koroške je pričelo snežiti že pooči, ponekod je zapadlo tudi do nekaj snega. Nekatere ceste so že zasnežene, zato je previdnost in strpnost na cesti še toliko bolj pomembna.

Po poročanju Prometno informacijskega centra je zaradi burje na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice ter vse hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton (1. stopnja).

Na cestah v višjih predelih se sneg oprijema cestišč. V primeru snega na cesti je obvezna zimska oprema.

Verige so obvezne na avstrijski strani prelaza Ljubelj.

Zaradi mokrega snega bo predvsem v višjih legah možen snegolom.

Obvestilo: Kot poroča bralec, je pred mostom za Lovrenc, smer Maribor podrto drevo.

Na Upravi RS za zaščito in reševanje je zabeleženo, da sta se danes ponoči pripetili dve prometni nesreči. Ena v Podvelki in druga v Dravogradu. Več informacij sledi.

Po podatkih oddelka za meteorološko prognozo na Arsu bodo ob tem ponoči sunki burje na Primorskem na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Meja sneženja se bo čez dan dvignila nad nadmorsko višino okoli 1000 metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija.

Kot še napovedujejo na Arsu, tudi v sredo kaže na oblačno in hladno vreme, z občasnimi plohami, lahko tudi snežnimi, v četrtek pa bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

Po pisanju vremenskega portala Neurje.si lahko sneženje znova pričakujejo zlasti po nižinah Notranjske, Dolenjske in Štajerske. Ob tem dodajajo, da bi lahko Rogla do četrtka prejela obilno snežno pošiljko, saj lahko pade več kot pol metra snega, kar je več, kot ga je zapadlo pozimi. Izdatna snežna odeja bo po njihovih navedbah prekrila ves severni del države, kjer bodo padavine najbolj intenzivne.

Vir: SPIN in PROMET.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Marsikje na Koroškem smo se danes zbudili v zasneženo jutro.