Predstavljamo kandidate za župana občine Ravne na Koroškem

V bitko za županski stolček so tokrat podajajo štirje kandidati, ponovno bo kandidiral tudi dozdajšnji župan Tomaž Rožen.
Občina

V nedeljo, 18. novembra, bodo na Ravnah, tako kot tudi v vseh ostalih občinah v državi, potekale redne lokalne volitve. Do sedaj so kandidaturo vložili štirje kandidati, med njimi dva neodvisna kandidata ter dva s podporo političnih strank, pri čemer kar trije izmed njih prihajajo iz območja Kotelj. Zadnji rok za oddajo kandidature je 18. oktober,  naslednji dan pa se bo pričela volilna kampanja, ki bo trajala vse do petka, 16. novembra, opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

Prvi izmed kandidatov, ki jih predstavljamo, je dozdajšnji župan dr. Tomaž Rožen, ki je na čelu občine od leta 2006 in trenutno zaključuje svoj tretji mandat. Leta 2002 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaključil magisterij iz ekonomskih znanosti, med opravljanjem županske funkcije pa še doktorski študij na Fakulteti za družbene vede, prav tako v Ljubljani. V prvih dveh mandatih je deloval s podporo SDS, medtem ko se tokrat, podobno kot že na zadnjih volitvah, v bitko za županski stolček podaja kot neodvisni kandidat s podporo Liste Rožen. V prihodnje obljublja nadaljevanje že začrtanega programa in nadaljnji razvoj občine na vseh področjih, pri čemer ne bodo izpuščali ničesar in nikogar.

Županski kandidat Vilko Černovšek, univ. dipl. prav. se po letih 1998 in 2002 v župansko bitko podaja tretjič, tokrat kot kandidat Levice. Trenutno opravlja funkcijo direktorja območne enote zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanja (ZPIZ). V primeru zmage se bo zavzemal za gradnjo varovanih stanovanj ter doma starejših občanov, ki ga na Ravnah še vedno čakamo. Prav tako bo pozornost namenil projektu gradnje neprofitnih stanovanj za mlade in socialno šibkejše. Nadalje izpostavlja pomembnost štipendijskega sklada za mlade ter izobraževalnih programov Ljudske univerze Ravne.

Preberi še:  Vlada odpravila omejitev gibanja na regije

Kot prva ženska po Ivani Klančnik in letu 1998 bo županski stolček kot kandidatka stranke NSi ob podpori SDS poskušala osvojiti mag. Mojca Erjavec. Po izobrazbi profesorica angleščine in nemščine ter magistra evropskih študij, sicer pa strokovnjakinja za evropske zadeve, ki že trinajst let živi in deluje v Bruslju, se sedaj vrača na rodno grudo v Ravne, kjer bo s pomočjo izkušenj in znanja, pridobljenega na najvišjih ravneh evropske administracije, skušala pripomoči k razvoju domačega mesta.

Za župana bo kandidiral tudi občinski svetnik mag. Zlatko Halilovič, javnosti najbolj poznan kot bivši poveljnik Specialne Enote Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije. Po izobrazbi policist, njegova končna izobrazba je magister znanosti, je dolga leta deloval v okviru Policijske Uprave Slovenj Gradec, pomembno je zlasti njegovo delovanje v vojni za osamosvojitev Sloveniji. Bil je sonačrtovalec in poveljnik skupne bojne akcije milice in Teritorialne obrambe na obmejno stražnico pri mejnem prehodu Holmec. Po zaslugi uspešnih akcij na severni meji je Halilovič tudi največkrat odlikovani policist v slovenski osamosvojitveni vojni. Nekdanji kandidat za državnega poslanca bo na tokratnih volitvah nastopil kot neodvisni kandidat ob podpori stranke DeSUS.

Foto: Facebook – osebni profili kandidatov

prijavi se

prijavi se v svoj račun