Slovenj Gradec dobiva novega župana: Mandat je osvojil Tilen Klugler!

Letošnja volilna zgodba je zaključena in dobili smo še zadnjega koroškega župana, župan mestne občine Slovenj Gradec je postal 42-letni Tilen Klugler, direktor javnega zavoda Spotur, ki mu je najbolje kazalo že po izvedenem prvem krogu. Takrat mu je do izvolitve zmanjkalo 205 glasov, osvojil je 47,70% glasov, njegov protikandidat Andrej Čas pa 33,70%.

Klugler je v vmesnem času pridobil podporo MO SLS Slovenj Gradec, Liste Borisa Raja, k Času so pristopile stranke LMŠ, SNS, SDS in NSi, poleg tega so mu podporo izrekli še predsednik SLS Marjan Podobnik in odpadla županska kandidata Darko Hlupič ter Andrej Breznik.

Boj je bil zelo izenačen, vendar tudi vsa dodatna podpora Času ni pomagala do zmage, po vseh preštetih glasovnicah je Klugler osvojil 51,92% glasov ali 430 več kot Čas, ki mu je pripadlo 48,08% glasov.

Klugler bo mandat nastopil prvi naslednji dan po konstituiranju občinskega sveta. Kot je znano bosta v občinskem svetu največ mest (5) zasedli stranka SD in Slovenjgraška lista za mesto in podeželje, v sestavi pa ne bo niti Časa niti Hlupiča.