Search
Close this search box.

Članice DK Dravska dolina zmagale na srečanju kmetic Koroške regije na Strojni (FOTO)

V nedeljo, 14. julija, je na Strojni potekalo srečanje kmetic Koroške regije, ki so ga letos pripravile članice Društva kmetic Mežiške doline, na njem pa se je kljub slabemu vremenu družilo preko 160 udeleženk in njihovih družinskih članov, z vseh štirih društev, ki delujejo na območju Koroške.

FOTO: DK Mežiške doline

Srečanje se je začelo s sveto mašo v tamkajšnji cerkvi sv. Urha, ki jo je daroval župnik Avgust Raščan, s petjem pa so jo popestrile pevke s Strojne in članice pevskega zbora DK Mežiške doline Vesele kmetice. Prisotne sta na kratko pozdravili in nagovorili Bernarda Javornik s KSS Dravograd in članica DK Mežiške doline Jelka Sedar.

FOTO: Mira Freidl

Po maši se je nadaljevalo druženje na igrišču nekdanje osnovne šole, kjer so se članice društev DK Dravograd, DK Mežiške doline, DK Dravska dolina in DK Mislinjske doline pomerile v različnih družabnih igrah, ki jih je vodila podpredsednica DK Mežiške doline Milka Podričnik. Ekipe so med drugim pletle venčke iz cvetja, trle orehe in za odločitev o zmagovalni ekipi metale žogo na koš. Tokrat so največ znanja in spretnosti pokazale članice Društva kmetic Dravska dolina, ki so premagale vse sodelujoče ekipe in osvojile prvo mesto.

FOTO: DK Mežiške doline

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za okusno hrano in pijačo, najpomembnejše pa je bilo seveda druženje in sprostitev ob klepetu, čemur so se v popoldanskih urah pridružili tudi nekateri znani koroški obrazi, med drugim oba poslanca v DZ Jože Lenart in Jani Prednik, črnjanska županja mag. Romana Lesjak in podžupan Občine Prevalje Boštjan Gorenšek. Ves čas pa je na srečanju sodeloval podžupan Občine Mežica Avgust Gerdej.

FOTO: Koroške Novice

Lahko rečemo, da so se tokrat članice DK Mežiške doline izkazale kot odlične gostiteljice, k čemur so zagotovo pripomogle predvsem domačinke, njihove članice s Strojne. Kako pa se bodo izkazale članice DK Dravograd, ki bodo gostile naslednje srečanje, pa bomo morali počakati do naslednjega leta.

Dogodki